Не вакцинуєшся - пиши заяву за власним: чи звільнять лікарів, які не щепитимуться

Не вакцинуєшся - пиши заяву за власним: чи звільнять лікарів, які не щепитимуться
У Міністерстві охорони здоров’я нагадують, що щеплення від коронавірусу є добровільним. У Львівському центрі легеневого здоров’я дозу вакцин отримають щонайменше 70% працівників.

Під час другої хвилі імунізації коло осіб, які можуть претендувати на щеплення від COVID-19, збільшилося. У першу чергу, його рекомендують робити медикам.

Тим часом сумніви щодо вакцинації вирують як довкола пересічних українців, так і серед самих лікарів. Через це нардеп Дмитро Гурін написав допис у Фейсбуці, у якому обговорив відсторонення від роботи медиків, які виступають проти щеплення.

Якщо людина керується власними уявами замість науки «медицина», то вона не може працювати лікарем — бо це спеціальна професія з обмеженим доступом, для людей, які керуються наукою, а не віщими снами. Якщо людина готова не захищати себе і цим наражати на смертельну небезпеку пацієнтів, вона не може працювати лікарем — бо порушує лікарську клятву, - зазначив нардеп.

Як виняток, посадовець розуміє відмову від щеплення лише у випадках, якщо лікар має тяжку алергічну реакцію або нещодавно перехворів на коронавірусну інфекцію і має свіжі антитіла.

У Львівському центрі легеневого здоров’я частково погоджуються із цією думкою. Від COVID-19 вакцину тут отримають щонайменше 70% працівників установи.

Ми активно підтримуємо імунізацію не тільки від коронавірусу. Торік 450 наших працівників вакцинувались від грипу коштом установи. На мій погляд, той медичний працівник, який проти щеплень, не має права працювати медиком, - розповів у коментарі ПравдаТУТ Львів директор центру легеневого здоров’я Любомир Рак.

В обласному департаменті тим часом звітують, що із початком другої хвилі темпи вакцинації почали зростати. Зацікавилися вакциною не лише лікарі з державних установ, а й із приватних клінік.

У Міністерстві охорони здоров’я нагадують, що вакцинація від коронавірусу - добровільна, тож звільняти нікого не збираються. Наразі в країні почали прищеплювати сімейних лікарів, осіб, віком від 80 років, а також за залишковою дозою охочих лідерів громадської думки.

 

Читайте також
Вакцинація у Польщі: заробітчан з України вакцинуватимуть на кордоні Вакцинація у Польщі: заробітчан з України вакцинуватимуть на кордоні
Українські заробітчани, які їдуть до Польщі на заробітки, будуть в обов'язковому порядку проходити вакцинацію від коронавірусу на українсько-польському кордоні.
В Україні в 2 областях за минулу добу не зробили жодного COVID-вакцинування В Україні в 2 областях за минулу добу не зробили жодного COVID-вакцинування
В Україні за минулу добу, 22 травня, зробили 3 503 щеплень проти COVID-19: першу дозу вакцини отримали 1022 людини, а завершили вакцинацію (отримали другу дозу) — 2 481. Однак, у двох регіонах за минулу добу не провели жодного щеплення від коронавірусної інфекції.
Скільки ж українців підтримують відмову від російської вакцини "Спутник V" Скільки ж українців підтримують відмову від російської вакцини "Спутник V"
В Україні провели дослідження, за результатами якого стало відомо, що майже дві третини українських громадян не вакцинувалися б російською вакциною - "Спутником V".
Loading...
Load next