Австрійська газета назвала війну в Україні "громадянським конфліктом"

Австрійська газета назвала війну в Україні "громадянським конфліктом"
Австрійська газета "Der Standardat" в одному зі своїх матеріалів використала російську пропаганду й назвала війну в Україні "громадянським конфліктом".

Один з матеріалів газеті, у вівторок вийшов з заголовком "Україна хоче вступити в НАТО, знову спалахує громадянська війна". У такий спосіб видання охарактеризувало нове загострення війни на Донбасі.

Однак, на такі заявив швидко відреагував посол України в Австрії Олександр Щерба висловив обурення з приводу використання австрійською газетою Der Standard терміну "громадянська війна" для опису розпочатого Росією збройного конфлікту на Сході України та подальшої окупації частини української території.

Свою думку щодо таких висловів Щерба написав у Twitter.

"Українська земля. Російські прапори, солдати та зброя – з одного боку, українські – з іншого. Але це не окупація, а "громадянська війна" для Der Standard", - написав Щерба, реагуючи на присвячену війні в Україні статтю австрійської газети Der Standard.

Зазначимо, що у статті не просто використовується російська пропаганда про "громадянську війну" на Сході країни, а ці слова подаються як нібито цитата Президента України Володимира Зеленського.

"Президент Володимир Зеленський заявив у вівторок, що вступ України до військового союзу НАТО є "єдиним способом закінчити громадянську війну на Донбасі". Перед цим він поговорив по телефону з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом", - йдеться у матеріалі газети Der Standard.

Зокрема, вже в іншому своєму дописі посол Щерба поцікавився, чи надасть газета майданчик для чесної дискусії щодо російсько-української війни, яка досі триває в Україні.

 "Любий Der Standard, чи настане колись той час для чесної дискусії з приводу того, що ви називаєте "громадянська війна", чи у вас дозволена лише одна точка зору?", - йдеться у дописі.

Додамо також, що газета Der Standard є однією з центральних газет Австрії.

Читайте також
В Україні розсекретять матеріали щодо справи про Іловайську трагедію В Україні розсекретять матеріали щодо справи про Іловайську трагедію
У серпні 2014 року українські військові опинилися в кільці противника поблизу Іловайська. Путін запропонував їм вийти без зброї так званими "зеленими коридорами", однак російські бойовики напали на українських захисників.
Від отриманого поранення: на Донбасі помер український військовий Від отриманого поранення: на Донбасі помер український військовий
У померлого українського бійця, який був робом із Житомирської області, залишилася дружина та двоє дітей - осиротіла падчерка і син 6-ти років.
Реалії "русского мира": як зараз виглядає Донецький аеропорт (відео) Реалії "русского мира": як зараз виглядає Донецький аеропорт (відео)
22 січня 2015 року "кіборги" відійшли з руїн нового терміналу Донецького аеропорту. Його оборона тривала з 26 травня 2014-го - понад 240 днів.
Loading...
Load next