У понеділок майже по всій Україні пройдуть дощі

У понеділок майже по всій Україні пройдуть дощі
В Україні у понеділок, 26 квітня, збережеться холодна погода, на більшій частині території йтимуть короткочасні дощі.

Про це повідомили в Українському гідрометцентрі.

- Холодна погода. Температура вночі 1-6° тепла, на поверхні ґрунту заморозки 0-4°, у західних та північних областях сильні заморозки у повітрі 0-3°; температура вдень 6-11° тепла, на півдні та сході країни до 15° тепла; на високогір'ї Карпат температура вночі 1-6° морозу, вдень 1-6° тепла, - йдеться у повідомленні.

Як зазначають синоптики, вночі у південно-західній частині та більшості центральних областей ітимуть дощі, в Карпатському регіоні з мокрим снігом; удень в Україні, крім південного сходу, прогнозують невеликі короткочасні дощі. Вітер переважно північно-західний, 3-8 м/с.

У Києві та Київській області 26 квітня вночі сильні заморозки у повітрі 0-3°, без істотних опадів. Вдень температура у столиці становитиме 8-10° тепла, по області 6-11°, йтиме невеликий короткочасний дощ, пише Укрінформ.

За прогнозом синоптиків, 27 квітня вночі у східних, Одеській областях, а вдень по всій Україні, крім західної частини, пройде невеликий (у південній частині помірний) короткочасний дощ, місцями гроза. 28 квітня буде без опадів, невеликий дощ прогнозують лише вночі у Запорізькій, Донецькій та Луганській областях.

Температура вночі у південній частині та східних областях 1-6° тепла, на поверхні грунту заморозки 0-4°, на решті території сильні заморозки у повітрі 0-3°. Вдень 27 квітня стовпчики термометрів покажуть 7-12° тепла, 28 квітня буде 10-15°. На високогір'ї Карпат температура вночі 1-6° морозу, вдень 3-8° тепла. Вітер західний з переходом на південно-східний, 7-12 м/с.

У Києві та області в ці дні опадів не прогнозують, лише вдень 27 квітня місцями можливий невеликий короткочасний дощ. Вночі сильні заморозки у повітрі 0-3°; температура вдень 27 квітня 7-12° тепла, 28 квітня буде 10-15°.

Синоптики прогнозують 29 квітня вдень у західних областях невеликі короткочасні дощі, місцями грози; на решті території України без опадів. Температура вночі 1-6° тепла, вдень 12-18°, на Закарпатті до 20°.

Наступного дня, 30 квітня, в західній частині, вдень і в північних та більшості центральних областей йтимуть дощі, місцями грози; на решті території без опадів. Температура вночі 4-10° тепла, вдень 15-21°.

У столиці та Київській області в ці дні без опадів, лише 30 квітня вдень ітиме дощ, місцями гроза. Температура 29 квітня вночі 1-6° тепла, вдень 12-17°; 30 квітня вночі 4-9° тепла, вдень 16-21°.

Читайте також
Оголошено штормове попередження: в Україні через негоду без світла залишились 75 населених пунктів Оголошено штормове попередження: в Україні через негоду без світла залишились 75 населених пунктів
Внаслідок негоди без електроенергії залишилися 75 населених пунктів в чотирьох областях України.
Коли в Україні очікувати справжню весну
Український народний синоптик розповів про детальний прогноз погоди на кінець березня та початок квітня. Скоро стабільна денна температура буде 11-13 градусів тепла.
В Україні випав квітневий сніг (відео) В Україні випав квітневий сніг (відео)
Сьогодні, 26 квітня, на частині території України випав сніг.
Loading...
Load next