Митна служба відсторонила від роботи 39 працівників внаслідок запроваджених санкцій РНБО

Митна служба відсторонила від роботи 39 працівників внаслідок запроваджених санкцій РНБО
Внаслідок прийнятого Радою національної безпеки та оборони других санкцій проти українських контрабандистів від виконання службових обов'язків Державна митна служба відсторонила ще 39 своїх працівників.

Про це повідомляє пресслужба Державної митної служби України на сторінці у Facebook.

"Митників відсторонено на період проведення дисциплінарних проваджень щодо можливого порушення ними присяги держслужбовця", - повідомили у митниці.

Зокрема у митній службі зазначають, що внаслідок виявлених порушень розслідуватимуть також і можливі звʼязки митників із контрабандистами, які потрапили під санкції Ради національної безпеки і оборони. Провадження стосуються 18 співробітників Одеської митниці, 12 — Закарпатської, 4 — Волинської, 1 — Галицької.

"Згідно з листом Апарату Ради національної безпеки та оборони України, на засіданні РНБО, яке відбулося 15 квітня 2021 року, було оприлюднено інформацію щодо встановлення можливої причетності посадових осіб Державної митної служби до протиправного переміщення товарів на митну територію України, організованого суб’єктами, щодо яких РНБО застосовані персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи", - заявляють у Державній митниці.

Нагадаємо, що нещодавно 18 львівських компаній, а також юридичні особи які мають відношення до них потрапили під дію санкцій Ради національної безпеки та оборони. Зокрема їхні активи будуть заблоковані і компанії обмежать у торговельних операціях.

Читайте також
Митники зупинили спробу ввезення до України партії брендового одягу під виглядом "гуманітарки" (відео) Митники зупинили спробу ввезення до України партії брендового одягу під виглядом "гуманітарки" (відео)
 Львівські митники зупинили спробу ввезення до України великої партії нового одягу під виглядом гуманітарної допомоги 
Зеленський ввів в дію нові санкції РНБО: перелік Зеленський ввів в дію нові санкції РНБО: перелік
Президент України Володимир Зеленський вчора, 21 квітня, указом затвердив рішення Ради національної безпеки та оборони від 15 квітня про санкції проти 13 громадян і 95 компаній.
Loading...
Load next