Гастротуризм на Львівщині: куди можна поїхати і що поласувати (відео)

Гастротуризм на Львівщині: куди можна поїхати і що поласувати (відео)
Пізнавальним і смачним – таким може бути ваш вікенд. Надворі розпогодилось, і львів’яни розпочали планувати не лише поїздки на природу, а й гастротури. Власне, гастротуризм на Львівщині користується неабияким попитом.

Ласувати можна і сиром, і медом, і вином, рибою чи полуницею. Поціновувачі екзотики можуть відвідати равликову ферму або ж скуштувати страви зі змій.

Мальовниче селище Тухля – тут можна не лише помилуватися краєвидами, а й наїстися досхочу натуральних сирів. Ця ферма вабить туристів не лише якістю своєї продукції, а й історією створення. Реалізували бізнес-ідею дві Катерини, в обох жінок непроста доля. 

"Почалася ферма з того, що дві жінки, одна з війни приїхала, друга двічі вдова не знали, як вижити і придумали козячу ферму, виграли перший грант, купили козлика племінного і стали розводити племенних козочок", - розповів екскурсовод, Віктор Борисов.

"У нас у кожної були великі проблеми і відсутність коштів від слова взагалі, за цей час ми переїхали з гірського села Орів до Тухлі, тут до маленької міні-ферми додали туристичну складову і почали потроху збільшувати стадо і кількість сирів, які ми пропонуємо нашим туристам", - зізналась співзасновниця ферми, Катерина Тарасенко-Лісова.

 Тут не виготовляють класичних чи відомих сирів. Підприємиці вирішили нікого не копіювати, а працювати над власним асортиментом, відтак й експериментують з рецептами. 

"Я стараюся не робити те, що є у всіх, є певні рецепти, я їх аналізую, вивчаю і з того усього хочу зробити щось своє, унікальне , щоб була якась родзинка і от всі сири, які я зробила, вони користуються попитом і воно мене надихає, я постійно хочу щось нове", - додала співзасновниця.

Гостям також пропонують дегустації та екскурсію фермою. 

"В нас є майстер-клас доїння кози, майстер-клас виготовлення страв з дикорослих рослин, майстер-клас з виготовлення бринзи, можна прийти і за дві з половиною – три годинки возитися з молочком, вимішувати їх і поїхати додому із грудочкою своєї бринзи", - розповів екскурсовод, Віктор Борисов. 

Мають чим розважити і тих, хто сюди приїздить з бетонних міських джунглів. Погода сприятлива, а це означає, що "вилазки" на природу тепер можна поєднувати із такими смачними поїздками. А на Львівщині подібних фермерських господарств є зо три десятки. 

"Ми пропонуємо споживати все локальне і все вироблене в межах львівської області в мандрах, коли люди подорожують світом то куштують місцеві спеціалістети", - повідомила директорка управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації, Наталія Табака.

Гастротуризм на Львівщині користується неабияким попитом. Ласувати можна не лише сиром, а й медом, вином, рибою чи полуницею. Поціновувачі екзотики можуть відвідати равликову ферму або ж скуштувати страв зі змій.  

"Географічно такі фермерські господарства розташовані по території області усій, але більше їхня концентрація є в гірських територіях і тут довкола Львова", - додала Наталія Табака.

 Для кращого орієнтування в обласному управлінні туризму навіть розробили інтерактивну мапу з усіма підприємствами, де можна і душею відпочити, і ситно поїсти. 

 

Читайте також
Один із найбільших ТРЦ Європи відкрили у Києві (фото) Один із найбільших ТРЦ Європи відкрили у Києві (фото)
Торгово-розважальний центр Respublika Park відкрили у Києві.
"За рахунок вкрадених з бюджету "ДНР" грошей": донька Пушиліна розкішно відпочила в Дубаї (відео) "За рахунок вкрадених з бюджету "ДНР" грошей": донька Пушиліна розкішно відпочила в Дубаї (відео)
Номер у готелі в якому відпочивала донька глави бойовиків "ДНР" коштує близько трьох тисяч доларів. Зокрема, сам ж відпочинок обійшовся для дівчини чи скоріш для її батька в 7-8 тисяч доларів.
Гуманітарна допомога зі Швейцарії в Україну (відео) Гуманітарна допомога зі Швейцарії в Україну (відео)
Ульріх Екснер привіз до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру багато дороговартісних медматеріалів. Згодом допомоги має надійти ще більше.
Loading...
Load next