У магазинах Львова та Дніпра продавали небезпечне печиво із канцерогенами (фото)

У магазинах Львова та Дніпра продавали небезпечне печиво із канцерогенами (фото)
У супермаркеті АТБ у Дніпрі та львівському магазині "Форвард–КД" на вулиці Бузковій, 2 продавали небезпечне для здоров'я людини печиво, яке у своєму складі містить отруйні канцерогени, що сприяють утворенню та розвитку ракових захворювань.

Водночас небезпечним є не саме печиво, а пальмова олія, яку в нього додавали разом з іншими інгредієнтами. Про це стає відомо із повідомлення Держпродспоживслужби у Facebook.

Канцероген містила пальмова олія, яку використовував виробник шкідливих солодощів. Українські дослідники виявили у складі печива 3-монохлор-1, 2-пропандіолу. Зазначається, що шкідливу пальмову олію виготовила Німецька компанія “Olenex Edible Oils GmbH”, Brake.

Використання канцерогенів у складі харчових продуктів є порушенням Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів".

кщо харчові продукти, які оператор ринку ввіз (переслав) на митну територію України, виробив, переробив або обіг яких здійснює, не відповідають вимогам безпечності, він негайно розпочинає процедуру вилучення цих харчових продуктів з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформує про виявлену невідповідність компетентний орган", - йдеться у повідомленні Держпродспоживслужби.

Зокрема, як повідомляє видання OBOZREVATEL керівниця відділу контролю якості продукції "АТБ-Маркет" у Дніпрі розповіла, що небезпечну продукцію одразу протягом 15-20 хвилин прибрали з полиць супермаркету. 

"Ми оперативно відреагували на повідомлення, що в одній з партій перевищено показник монохлор (3-MCPD). Відкликано з реалізації не тільки ту партію, де імовірно використовували цю олію, а й всі партії цього виробника. Ми відправили продукцію на дослідження в лабораторію Києва і очікуємо результатів", - заявив начальник управління з корпоративних комунікацій АТБ Сергій Демченко.

Зазначимо, що канцерогенами називають речовини, які сприяють утворенню та розвитку ракових захворювань. В печиво, яке постачалося в "АТБ-Маркет" у Дніпрі і "Форвард-КД" у Львові, додавали канцерогенну пальмову олію з 3-монохлор-1,2-пропандіол - речовинами, які не відповідають стандартам безпеки харчових продуктів.

Читайте також
COVID-вакцинація в Україні: вакцинованим українцям пропонують знижки на поїздки у таксі (відео) COVID-вакцинація в Україні: вакцинованим українцям пропонують знижки на поїздки у таксі (відео)
Український уряд прагне збільшити темпи вакцинації від коронавірусу. Для цього українцям вже почали пропонувати низку заохочень та привілеїв, таких як квитки на футбольні матчі, безкоштовний проїзд у громадському транспорті чи 50% знижки на поїздки у одному із сервісів таксі, який працює у 27 містах України.
"Львівська Волонтерська КУХНЯ" у посиленому режимі готує "сухі страви" для нашої армії (відео) "Львівська Волонтерська КУХНЯ" у посиленому режимі готує "сухі страви" для нашої армії (відео)
Це єдина громадська організація в Україні, яка має повний цикл виготовлення сухих борщів та інших страв, які відправляють на передову.
Пляшка води за 100 гривень: на вершині Говерли з'явився "базар" (фото) Пляшка води за 100 гривень: на вершині Говерли з'явився "базар" (фото)
На вершині Українських Карпат один з туристів сфотографував торгову точку з великою кількістю напоїв та солодощів, які продавали в декілька разів дорожче, аніж у магазинах.
Loading...
Load next