Росія подає фейкових осіб на обмін полоненими, - Арестович

Росія подає фейкових осіб на обмін полоненими, - Арестович
Російська сторона в ТКГ подала список з 90 осіб на обмін полоненими. Проте, виявилось, що лише 16 людей з цього списку справді існують, а решта виявилися фейковими.

Україна регулярно подає списки осіб, яких хотіла б визволити з полону бойовиків чи російських в'язниць за допомогою обміну. Росія тим часом теж нібито бере участь у цьому процесі, однак подає на обмін неіснуючих людей, повідомив речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович в ефірі ток-шоу "Право на владу".

Зокрема, Арестович зазначив, що українська сторона подала список з приблизно 90 людей, яких хотіла б звільнити - це військовослужбовці та співробітники спецслужб України, які потрапили в полон під час виконання бойових завдань. Однак, Російська Федерація подала фейковий список. 

Росія в списку на обмін подає фейкових людей. 16 осіб з 90 були підтверджені. Наші підтверджені всі, у них 16 підтверджені. Це довга історія, чому не йде обмін? Тому що нас направляють на прямі переговори з "ЛНР" і "ДНР", - заявив Арестович.

На його думку, у такий спосіб Росія затягує досягнення домовленостей про обмін, і намагається підштовхнути Україну до прямих переговорів із бойовиками. Оскільки РФ звикла "торгувати головами", адже цьому їх навчив східний військовий досвід - Сирія і Чечня. 

Олексій Арестович також розповів, що російська сторона відмовилася віддавати Україні чотирьох важкохворих полонених, які просив повернути в Україну Леонід Кравчук.

Читайте також
Позачергове засідання ТКГ: Арестович заявив, що Росія відмовилась з певних причин Позачергове засідання ТКГ: Арестович заявив, що Росія відмовилась з певних причин
Через нещодавно загибель мирного жителя на Донбасі, Російська Федерація відмовилась від участі у позачерговому засіданні ТКГ.
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися" Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися"
Перший президент України, Леонід Кравчук заявив, що відведення російських військ від українських кордонів і з території окупованого Криму не привід для України та світової громадськості розслаблятися.
Loading...
Load next