Ракетний есмінець США Laboon прямує до Чорного моря

Ракетний есмінець США Laboon прямує до Чорного моря
До Чорного моря прямує есмінець USS Laboon Військово-морського флоту США, який згодом візьме участь в операціях з підтримання безпеки разом із союзниками.

Сполучені Штати у п'ятницю, 11 червня, направили свій ескадрений міноносець "Laboon" до Чорного моря. Корабель вислали для проведення операцій з безпеки на морі та в регіоні, повідомили на сторінці у Twitter Шостого флоту ВМС США.

USS Laboon (DDG 58) почав свій перехід на північ у Чорне море для проведення операцій з морської безпеки у регіоні, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, військово-морські сили США регулярно працюють з своїми союзниками та партнерами НАТО у Чорному морі. 

Зазначимо, що USS Laboon був включений до складу ВМС США ще у 1995 році й приписаний до морської станції Норфолк у штаті Вірджинія. Есмінець має на озброєнні дві пускові установки системи Aegis, які дозволяють нести до 56 крилатих ракет Tomahawk, що оснащуються ядерними боєголовками.

BREAKING: #USSLaboon (DDG58) began its northbound transit into the #BlackSea to conduct #maritimesecurity operations in the region. The @USNavy routinely operates with our @NATO Allies & partners in the Black Sea!#PowerForPeace pic.twitter.com/4bnFTyuOgQ

— U.S. Naval Forces Europe-Africa/U.S. Sixth Fleet (@USNavyEurope) June 11, 2021

Нагадаємо, що на початку травня цього року американський фрегат берегової охорони USCGC Hamilton зайшов в одеський порт. Зокрема, 10 травня, о 8:30 ранку американський корабель пришвартувався на 15 причалі Морського вокзалу.

Читайте також
Навчання Sea Breeze: есмінець США увійшов у Чорне море Навчання Sea Breeze: есмінець США увійшов у Чорне море
Американський ракетний есмінець USS Ross увійшов у акваторію Чорного моря для участі у щорічних українсько-американських військових навчаннях.
Військові кораблі США покинули Чорне море після закінчення навчань Sea Breeze 2021 Військові кораблі США покинули Чорне море після закінчення навчань Sea Breeze 2021
Військові міжнародні навчання Sea Breeze-2021 у Чорному морі за участі 32 країн завершилися 10 липня.
Есмінець США покинув Чорне море після навчань Sea Breeze-2021 (фото) Есмінець США покинув Чорне море після навчань Sea Breeze-2021 (фото)
У наймасштабніших за останні 20 років військово-морських навчаннях були залучені 32 бойові кораблі, 40 літаків і 5 тис. військовослужбовців з 17 країн-членів НАТО, а також партнерів Альянсу.
Loading...
Load next