До України повернулися п'ятеро пацієнтів, які перебували в Білорусі на лікуванні

До України повернулися п'ятеро пацієнтів, які перебували в Білорусі на лікуванні
Міністр МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що наразі на допомоги у поверненні з Білорусі очікує ще одна пацієнтка.

Україна повернула з Білорусі пʼятьох українських громадян, які робили там операції і застрягли в країні через припинення авіасполучення із країною-сусідкою. Україна припинила авіасполучення із Білоруссю після примусової посадки літака Ryanair на борту якого перебував опозиціонер Роман Протасевич, що є порушенням Конвенції про міжнародну цивільну авіацію.

Про повернення українців додому повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Ми вже повернули до України п’ятьох пацієнтів, які звернулися по допомогу, і я вдячний за співпрацю Харківській, Рівненській, Київській та Черкаській ОДА, а також народним депутатам від фракції "Слуга народу". Нині очікує нашої допомоги у поверненні з Білорусі ще одна людина. Ми готові за вже відпрацьованою схемою зробити все необхідне, щойно вона вирішить, коли саме хоче повертатися, - повідомив міністр.

За словами Кулеби, раніше до нього звернулася мешканка Черкас, яка розповіла, що її чоловік перебуває у Мінську після операції з пересадки нирки і не знає, як повернутися додому.

Внаслідок дій Олександра Лукашенка авіасполучення Білорусі зі світом припинилося і український пацієнт не знав, як повернутися додому. На ту мить ми вже допомогли кільком громадянам у такій ситуації і я пообіцяв Людмилі, що Україна не кине її рідну людину напризволяще, - зізнався очільник МЗС.

Кулеба повідомив, що їм все ж таки вдалось допомогти жінці та чоловіку і в ніч на 13 червня пацієнт із Черкас повернуся в Україну, якому в Білорусі проводили трансплантацію.

Нагадаємо, що у Кабінеті міністрів вирішили зупинити авіасполучення між Україною та Білоруссю з 26 травня і заборонити польоти над територією республіки. Також прикордонна служба отримала наказ, не пропускати пасажирів які прямують із Білорусі або в Білорусь у митних пунктах аеропортів.

Читайте також
Італія відкриває свої кордони для українських туристів Італія відкриває свої кордони для українських туристів
Італія з 31 липня відкриває свої кордони для українських громадян, однак з умовою перебування на самоізоляції протягом п'яти днів після прибуття у країну.
Україна не відзиватиме свого посла з Білорусі (відео) Україна не відзиватиме свого посла з Білорусі (відео)
Українського посла в Білорусі не будуть відзивати з країни, через необхідність його присутності, оскільки на території республіки перебувають 30 українських громадян, які проходять там лікування.
Україна планує евакуювати своїх громадян з Сектора Гази упродовж 48 годин Україна планує евакуювати своїх громадян з Сектора Гази упродовж 48 годин
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що протягом 48 годин Україна евакуює із Сектору Гази своїх громадян. Зокрема наразі 127 українців уже виявили бажання повернутися на Батьківщину.
Loading...
Load next