Україна не відзиватиме свого посла з Білорусі (відео)

Україна не відзиватиме свого посла з Білорусі (відео)
Українського посла в Білорусі не будуть відзивати з країни, через необхідність його присутності, оскільки на території республіки перебувають 30 українських громадян, які проходять там лікування.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає неправильним відкликання посла України з Білорусі через авіаінцидент з Романом Протасевичем, оскільки у республіці є ще багато невирішених гуманітарних питань щодо українських громадян. Про це він повідомив у ефірі ток-шоу “Право на владу’’на телеканалі 1+1.

Міністр вважає що відкликати посла можна, однак для України важливіше щоб він залишався там, бо його присутність дуже важлива для громадян України в Білорусі. Посол після закриття авіасполучення зайнятий розв'язанням транспортної проблеми українців, які проходять лікування в Білорусі.

Наразі МЗС і Міністерство охорони здоров'я працюють над допомогою в поверненні в Україну 30 її громадян, які проходять лікування в Білорусі, після закриття авіасполучення з цією країною і заборони польотів над її територією. Також Дмитро Кулеба прокоментував дії Лукашенка:

На жаль, своїми діями Олександр Лукашенко позбавляє і себе можливості цивілізованого діалогу з рештою світу, і нас - конструктивних кроків щодо його в перспективі. Зараз вони неможливі. Він сам собі відрізає шлях і залишає одну дорогу - до більш тісного союзу з РФ, який, можливо, навіть де-факто завершиться поглинанням. Олександр Лукашенко своїми діями не залишає шансу вибудовувати з ним будь-які стосунки. Це не вибір України - збільшувати для себе російську загрозу на білоруському напрямі. Це вибір так званого Президента Лукашенко. Ми не можемо йти на компроміси з такою людиною, - наголосив Кулеба.

До того ж Кулеба підкреслив, що Україна не збирається втручатися в суверенні справи незалежної Білорусі, а лише зацікавлена в європейській, стабільній і демократичній Білорусі.

Нагадаємо також, що у ефірі програми "Право на владу" білоруська журналістка та блогерка Тетяна Мартинова і позафракційний народний депутат Євгеній Шевченко, якого нещодавно виключили із партії "Слуга народу" влаштували сварку у прямому ефірі. Зокрема жінка заявила, що Шевченко "заслуговує на білоруський паспорт" і його треба відправити до Лукашенка.

Читайте також
Україна планує евакуювати своїх громадян з Сектора Гази упродовж 48 годин Україна планує евакуювати своїх громадян з Сектора Гази упродовж 48 годин
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що протягом 48 годин Україна евакуює із Сектору Гази своїх громадян. Зокрема наразі 127 українців уже виявили бажання повернутися на Батьківщину.
МЗС визначилось з новим кандидатом на посаду посла України при НАТО МЗС визначилось з новим кандидатом на посаду посла України при НАТО
Міністерство закордонних справ затвердило кандидатуру українського посла при НАТО та працює над його відправкою до Брюсселю.
Україна пригрозила Лукашенку санкціями, якщо хоч один літак Білорусі опиниться в Криму Україна пригрозила Лукашенку санкціями, якщо хоч один літак Білорусі опиниться в Криму
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко раніше заявив, що зараз він працює з Росією над розв'язанням питання щодо відкриття авіарейсів до окупованого Криму. Однак своєю чергою Україна пригрозила санкціями, якщо хоч один білоруський літак опиниться в окупованому Криму.
Loading...
Load next