Євро-2020: капітан збірної України Ярмоленко потрапив до символічної "збірної найкращих" (фото)

Євро-2020: капітан збірної України Ярмоленко потрапив до символічної "збірної найкращих" (фото)
Капітан збірної України та півзахисник Андрій Ярмоленко потрапив до символічної збірної Євро-2020 за підсумками групового етапу турніру.

Андрій Ярмоленко набрав рівну кількість очок з Мемфісом Депаєм (Нідерланди) та Емеріком Ляпортом (Іспанія) – по 20. Водночас українець випередив Тома Меньє (Бельгія) та Джанлуїджі Доннарумму (Італія). Завдяки цьому гравець української збірної увійшов до символічної команди Євро-2020 та одинадцяти найкращих футболістів цьогорічного чемпіонату, про це повідомили на офіційній сторінці у Twitter УЄФА.

Ярмоленко склав компанію нападнику Нідерландів Мемфісу Депаю, легенді Португалії Кріштіану Роналду й іншим футболістам.

Зауважимо, що середня оцінка Андрія Ярмоленка склала 7,7 бала. 31-річний український півзахисник забив два голи на цьогорічному чемпіонаті з футболу та віддав результативну передачу в матчах зі збірними Нідерландів (2:3) і Північної Македонії (2:1).

Нагадаємо, що доля української збірної на Євро-2020 залежала від результатів матчів опонентів у групах D, E або F, оскільки у своїй групі вони зайняли третє місце. Один з варіантів, який влаштовував українців, – у групі E шведи не програють полякам, а словаки з іспанцями не зіграють внічию. Підопічним Шевченка пробитися до плейофу континентальної першості допомогли саме національні футбольні команди Швеції та Іспанії.

Читайте також
Троє українських футболістів увійшли у топ-20 найкращих гравців Євро-2020 Троє українських футболістів увійшли у топ-20 найкращих гравців Євро-2020
Одразу троє українських футболістів та підопічних головного тренера збірної Андрія Шевченка увійшли у топ-20 найкращих гравців цьогорічного турніру Євро-2020.
УЄФА схвалила форму збірної України з футболу для Євро-2020 (фото) УЄФА схвалила форму збірної України з футболу для Євро-2020 (фото)
Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) схвалила форму збірної України для виступу на Чемпіонаті Європи - Євро-2020, попри протести Російської Федерації та заяви про те, що у новій формі "закладений конфлікт".
"У ній закладено конфлікт": у Росії закликали заборонити форму збірної України для Євро-2020 (відео) "У ній закладено конфлікт": у Росії закликали заборонити форму збірної України для Євро-2020 (відео)
Російським політикам не сподобалося зображення Криму в складі України, яке зображене на новій формі української збірної до Євро-2020. Зокрема депутат Державної Думи Росії зробив відверту заяву щодо екіпірування України, у якому та гратиме на чемпіонаті Європи.
Loading...
Load next