"Зупинилося її серденько": в Україні померла єдина дитина з синдромом передчасного старіння (відео)

"Зупинилося її серденько": в Україні померла єдина дитина з синдромом передчасного старіння (відео)
Одним із симптомів хвороби є зміни шкіри, які зумовлені передчасним старінням організму, тому дівчинка зовні не була схожа на своїх однолітків.

Єдина українка з синдромом передчасного старіння померла у Львові. 10-річна Іринка Химич хворіла на рідкісну генетичну недугу – прогерію Хатчинсона-Гілфорда. Про це повідомила її мати на своїй сторінці у Facebook.

Ірочка померла. Зупинилося її сердечко. Вибач, сонечко, що не змогла цього разу тебе врятувати, - написала мати Діна Химич у дописі.

Точний діагноз Ірині поставили у 5-річному віці. Лікарі довго не могли пояснити, що саме відбувається з організмом дитини. Прогерія спричиняла патологічні зміни шкіри та внутрішніх органів дівчинки, які призвели до передчасної смерті від аномально швидкого старіння її організму. За своє життя дитина пережила два інсульти.

Організм Іринки щорічно старів на 8-10 років.

Зокрема, це – єдиний зареєстрований в Україні випадок такого синдрому. Раніше львівське ательє шило хустинки з малюнками Іринки Химич, таким чином намагалося допомогти малечі та її матері.

Зауважимо, що синдром Хатчинсона-Гілфорда або прогерія - це надзвичайно рідкісне генетичне захворювання. Наразі у світовій літературі описано всього близько 350 подібних випадків, тому ця патологія вивчена погано.

 

Читайте також
Нещепленим на Львівщині відмовляють у користуванні транспортом Нещепленим на Львівщині відмовляють у користуванні транспортом
Обмеження почнуть діяти з 22 листопада.
В Україні від початку 2021 року зафіксовано більше підліткових самогубств, ніж за увесь минулий рік В Україні від початку 2021 року зафіксовано більше підліткових самогубств, ніж за увесь минулий рік
Із початку року в Україні зафіксовано 126 випадків суїцидів серед дітей та підлітків, при цьому за увесь 2020 рік зареєстровано 123 підліткових самогубства.
За останню добу в Україні виявили понад 5 тисяч хворих на COVID За останню добу в Україні виявили понад 5 тисяч хворих на COVID
За минулу добу в Україні підтвердили зараження на коронавірусну інфекцію у 5062 українців. З них на Львівщині зафіксували 311 нових випадків захворювання на Covid.
Loading...
Load next