Вбивство журналіста Гонгадзе: суд утвердив довічний вирок засудженому Пукачу

Вбивство журналіста Гонгадзе: суд утвердив довічний вирок засудженому Пукачу
Журналіст зник у Києві 16 вересня 2000 року. Однак, лише 2 листопада цього року в лісі біля Таращі на Київщині було знайдено безголовий труп опозиційного журналіста та громадського діяча Георгія Гонгадзе.

Сьогодні, 2 липня, Верховний суд України виніс вирок Олексію Пукачу, якого засуджено першою та апеляційною інстанціями за резонансне вбивство журналіста і головного редактора видання "Українська правда" Георгія Гонгадзе. Довічний вирок Пукачу залишили в силі й оскарженню він не підлягає, повідомляє "УП".

Олексій Пукач

Зокрема, Касаційний кримінальний суд Верховного суду відхилив усі пропозиції, касаційні скарги, в тому числі й адвоката Пукача. Відомо, що скарги на вирок подали сам засуджений за вбивство, а також представники другого потерпілого, журналіста та активіста Олексія Подольського.

Звісно, що Пукач вимагав пом'якшення покарання, а інша ж сторона навпаки - відправити справу на новий розгляд. Та суд відмовив обом сторонам у вимогах. 

Внаслідок цього рішення попередніх судових інстанцій про довічне ув'язнення для ексміліціонера за причетність до вбивства Гонгадзе було залишено в силі.

Нагадаємо, що у травні США закликали здійснити правосуддя щодо загиблих в Україні журналістів - Павла Шеремета, Георгія Гонгадзе, Вадима Комарова та інших. Відповідне прохання присвятили Всесвітньому дню свободи преси.

Читайте також
Суд залишив Антоненка під цілодобовим домашнім арештом Суд залишив Антоненка під цілодобовим домашнім арештом
Захист музиканта та ветерана АТО Андрія Антоненка, якого обвинувачують у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, просив змінити йому запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на особисте зобов’язання, однак суд все ж таки не задовольнив клопотання.
Вбивство Георгія Гонгадзе: посольство США закликало українську владу притягнути вбивць до відповідальності (відео) Вбивство Георгія Гонгадзе: посольство США закликало українську владу притягнути вбивць до відповідальності (відео)
Жорстоке вбивство українського опозиційного журналіста та громадського діяча Георгія Гонгадзе трапилось у 2000 році. Згодом 2 листопада того самого року його обезголовлене тіло знайшли в Таращанському лісі. Поховали тіло вбитого журналіста 22 березня 2016 року в Києві, однак замовники вбивства досі не встановлені.
Підозрюваного у вбивстві журналіста Шеремета випустили із київського СІЗО Підозрюваного у вбивстві журналіста Шеремета випустили із київського СІЗО
Через півтора року підозрюваного Антоненка у вбивстві журналіста Павла Шеремета суд відпустив з СІЗО додому на цілодобовий домашній арешт.
Loading...
Load next