Український гімнаст Олег Верняєв не поїде на Олімпіаду в Токіо через позитивний допінг-тест

Український гімнаст Олег Верняєв не поїде на Олімпіаду в Токіо через позитивний допінг-тест
Українського олімпійського чемпіона та чемпіона світу Олега Верняєва дискваліфікують на 4 роки через допінг. Сам спортсмен не погоджується з рішенням арбітражу GEF.

Вєрняєв зазначив, що Комітет з етики в гімнастиці (GEF) ухвалив рішення про те, що концентрація мельдонію, яку знайшли у нього в організмі, достатня для дискваліфікації його на 4 роки. Термін відсторонення від змагань рахуватимуть з листопада 2020 року. Про це гімнаст повідомив на своїй сторінці в Instagram.

Спортсмен не погоджується з відповідним рішенням, тому планує його оскаржити.

Як заборонений препарат попав у мій організм? Чому це сталося в період, коли не було серйозних міжнародних стартів і тренування проходили в полегшеному режимі? Чому тільки один тест дав позитивний результат, а жоден з майже десятка наступних тестів не підтвердив наявність забороненої речовини? – розмірковує Верняєв.

Позитивний тест лише вказує на факт наявності в організмі забороненої речовини, але не свідчить про провину спортсмена, наголошує гімнаст.

Зауважимо, що Олег Верняєв –  золотий та срібний призер Олімпійських ігор-2016 у Бразилії. До того ж, він є переможцем чемпіонату світу у 2014 році та тричі чемпіоном Європейських ігор.

Нагадаємо, що літня Олімпіада повинна пройти в Токіо з 23 липня до 9 серпня 2021 року. Зокрема, нещодавно олімпійська збірна України представила нову форму. 

Читайте також
"Мої слова перекрутили": український гімнаст Верняєв заявив, що не планував змінювати громадянство (відео) "Мої слова перекрутили": український гімнаст Верняєв заявив, що не планував змінювати громадянство (відео)
У 2016 році Верняєв завоював золоту та срібну медалі на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро, але не зміг взяти участь в Олімпіаді-2020 у Токіо через дискваліфікацію у справі про вживання допінгу - мельдонію.
Український гімнаст Верняєв оскаржує дискваліфікацію на чотири роки Український гімнаст Верняєв оскаржує дискваліфікацію на чотири роки
На початку року Комітет з етики в гімнастиці (GEF) ухвалив рішення про те, що концентрація мельдонію, яку знайшли у нього в організмі, достатня для дискваліфікації його на 4 роки.
Олімпійські зустрічі 2020: гімнастка Погранична про Токіо та плани на майбутнє (відео) Олімпійські зустрічі 2020: гімнастка Погранична про Токіо та плани на майбутнє (відео)
Христина Погранична - українська гімнастка, фіналістка Олімпійських Ігор у Токіо, срібна призерка ІІІ-х літніх Юнацьких Олімпійських ігор у Буенос-Айресі, абсолютна чемпіонка XVII Всесвітньої літньої Гімназіади 2018-го, чемпіонка України серед юніорів з художньої гімнастики 2017 і 2018 років. Спортсменка поділилася своїми враженнями від Олімпіади-2020. Розповіла про травми, прикрі інциденти під час змагань та мотивацію під час складних моментів.
Loading...
Load next