Новий штам COVID-19 в Україні: у РНБО анонсували посилення карантину

Новий штам COVID-19 в Україні: у РНБО анонсували посилення карантину
В Україні через штам коронавірусу "Дельта" посилять карантинні обмеження - вони стосуватимуться зокрема в'їзду з низки країн, де вирує цей штам.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов анонсував посилення карантину в Україні та повідомив, що найближчим часом Кабінет міністрів посилить обмежувальні заходи через коронавірус. Про це він заявив сьогодні, 16 липня, на брифінгу за результатами засідання РНБО.

Зокрема, однією із причин такого рішення є те, що у країнах проведення Євро-2020 спостерігається спалах коронавірусу штамів "Дельта" та "Лямбда", тож українські урядовці переконані, що в країні необхідно посилити карантин.

Найближчим часом Кабінет міністрів вживе додаткових заходів реагування на коронавірус тому, що це дуже небезпечно. Як вам всім відомо, на жаль, це стосується вже не тільки дорослого населення, це стосується дітей, - повідомив Данілов.

Секретар РНБО також додав, що Україна посилить вимоги для країн, де фіксують "Дельта" штам: "Це Індія, Росія, Білорусь і ще дві країни ЄС".

"Будуть ще більш жорсткі обмеження до країн, де бушує "Дельта". Будемо ставити вимоги, щоб зменшити кількість людей, які звідти їдуть. Ми не виключаємо, що Кабмін вживе додаткових заходів до цих країн".

Окрім того, Данілов зауважив, що за попередніми даними, в Україні вже 33% населення мають антитіла до COVID-19. Також, за його словами близько у 40% населення країни вже є імунітет до вірусу завдяки вакцинації.

Нагадаємо, що нещодавно у двох мешканців Закарпаття підтвердили штам коронавірусу "Дельта". Хворі контактували з чоловіком, який нещодавно повернувся з Російської Федерації, а саме з Санкт-Петербурга. Пацієнти лікувалися в обласній інфекційній лікарні в Ужгороді та згодом у них лабораторно підтвердили штам коронавірусу "Дельта"

Читайте також
Висока смертність при інфікуванні «Дельтою» спостерігається серед невакцинованих Висока смертність при інфікуванні «Дельтою» спостерігається серед невакцинованих
Серед тих, хто отримав щеплення, рівень смертності не відрізняється від показників при зараженні іншими штамами.
В Україні під час можливого локдауну не планують зупиняти роботу громадського транспорту В Україні під час можливого локдауну не планують зупиняти роботу громадського транспорту
Працівники компаній-перевізників повинні бути щеплені мінімум однією дозою вакцини від коронавірусу.
"Ми не плануємо впроваджувати повний локдаун у всій країні", - Шмигаль (відео) "Ми не плануємо впроваджувати повний локдаун у всій країні", - Шмигаль (відео)
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що уряд не планує впроваджувати повний локдаун у всій країні.
Loading...
Load next