Мовний скандал у Харкові: чоловік називає україномовних людей "рагулями" (відео)

Мовний скандал у Харкові: чоловік називає україномовних людей "рагулями" (відео)
Власник закладу категорично відмовлявся спілкуватися з клієнтами державною. А україномовних людей називає "рагулями".

Фото: Олег Богачук, Цензор.НЕТ 

У закладі громадського харчування "7чбрк", що у Харкові стався скандал. Все почалося з того, що клієнта відмовилися обслуговувати українською мовою. 

Про це у своєму відеоблозі розповів активіст Сергій Стерненко.

Активіст поширив фрагмент розмови між відвідувачем Владом і продавцем і, за сумісництвом, одним із власників закладу "7чбрк" Олександром. 

Клієнт запитав, чому власник принципово відмовляється обслуговувати його українською мовою, на що той відповів: "Тому що для мене це насильство. І для більшості людей, для 99,9% людей, які до мене сюди приходять, це насильство".

На запитання, чому Олександр називає україномовних людей "рагулями" він заявив, що це його "особисте ставлення як людини і як громадянина". Також він додав: "Я живу в Україні, на жаль".

Співвласник "7чбрк" також розповів чому не переходить на українську мову під час обслуговування клієнтів так: "Я виріс у російськомовному суспільстві, мені незручно... Я не хочу чинити насильство над собою. Я краще буду англійською".

Місцевому виданню NewsRoom Олександр розповів, що на записі дійсно його голос, але більшість фраз "вирвані з контексту". Він запевняє, що клієнти намагалися спровокувати конфлікт і начебто прохання про обслуговування українською мовою від них не звучало.

Журналіст також поцікавився, чому власнику закладу "7чбрк" не подобається жити в Україні, на що підприємець зазначив, що не схвалює поляризацію суспільства на мовному питанні.

Відео: Youtube-канал Сергія Стерненка. 

 

Читайте також
Мовний скандал у харківському кафе: з клієнтів глузували через українську (відео) Мовний скандал у харківському кафе: з клієнтів глузували через українську (відео)
У Харкові працівник кафе нахамив відвідувачами через те, що вони просили спілкуватися з ними українською.
Черговий мовний скандал у Харкові: продавчиня відмовилася обслуговувати державною (відео) Черговий мовний скандал у Харкові: продавчиня відмовилася обслуговувати державною (відео)
Цього разу мовний скандал відбувся в одному з кіосків у Харкові. Місцева жителька, яку відмовилися обслуговувати державною, готує офіційну скаргу.
Новий мовний скандал: у Києві не взяли чоловіка на роботу, бо він україномовний (відео) Новий мовний скандал: у Києві не взяли чоловіка на роботу, бо він україномовний (відео)
Компанія вимагала, аби чоловік спілкувався російською мовою. Він записав телефонні розмови з HR-кою фірми, як доказ.
Loading...
Load next