Чоловік білоруської легкоатлетки Тимановської втік до України

Чоловік білоруської легкоатлетки Тимановської втік до України
Сама ж Тимановська, після намагань насильно вивезти її з Олімпіади через критику керівництва збірної, подала документи на надання політичного притулку в Польщі.

Чоловік білоруської легкоатлетки Христини Тімановської, яку намагалися силоміць вивезти в Білорусь після протесту на Олімпіаді в Токіо, 2 серпня виїхав до України. Арсеній Зданевич наголосив, що підтримує вчинок дружини й готовий розпочати з нею життя в іншій країні.

Про це Зданевич розповів в інтерв’ю на «Єврорадіо».

Він сказав, що прийняв таке рішення, оскільки, в Україні він має знайоми, які "можуть допомогти на перший час". До того ж, тут відчутна підтримка щодо його дружини: "Навіть уже на кордоні прикордонники підтримували й бажали надалі успіхів, щоб у нас усе склалося".

Зданевич запевняє, що ситуація довкола його дружини склалася через непрофесіоналізм спортивного керівництва Білорусі.

Я розумію емоції Христини, яка дізналася, що треба замість своєї дистанції бігти естафету 4х400 метрів, - сказав він.

Чоловік прокоментував розмову Тімановської з представниками білоруської команди на Олімпіаді, під час якої вона розплакалася. 

Те, як її доводили, в мене немає слів від того, які методи застосовують наші співвітчизники. Я просто в шоці від представників нашої команди, як вони тиснуть на спортсменів, - розповів Зданевич.

Також сьогодні, 2 серпня, білоруська легкоатлетка Христина Тимановська, яку намагалися насильно вивезти з Олімпіади після критики керівництва збірної, подала документи на надання політичного притулку в Польщі. Про це повідомляє "Українська правда". 

Зазначимо, що Тимановська поскаржилася у соцмережах про те, що її включили в естафету 4х400 м після того, як було виявлено, що деякі члени команди не мають права брати участь у Олімпійських іграх, оскільки не пройшли достатню кількість допінг-тестів.

 Національний олімпійський комітет Білорусі заявив, що відправляє дівчину додому через її «емоційно-психологічний стан» за висновком лікарів. Сама ж спортсменка запевняє, що це брехня, та наполягає, що медики її не обстежували.

Вона попросила допомоги у Міжнародного олімпійського комітету.

Читайте також
"Вона не стримала емоцій": міністр спорту підтримав Магучіх після фото з росіянкою "Вона не стримала емоцій": міністр спорту підтримав Магучіх після фото з росіянкою
Чиновник закликав підтримати українську спорсменку, аби "не побачити її в іншій країні".
Третя медаль для України на Олімпіаді-2020: "бронзу" здобули стрільці у змішаному змаганні Третя медаль для України на Олімпіаді-2020: "бронзу" здобули стрільці у змішаному змаганні
Українські стрільці вибороли першу медаль. Змішані командні змагання зі стрільби дебютують в олімпійській програмі саме у Токіо.
Російський телеканал не показав збірну України на відкритті літньої Олімпіади-2020 Російський телеканал не показав збірну України на відкритті літньої Олімпіади-2020
У пресслужбі телеканалу запевнили, що не зробили цього, оскільки необхідно було виконати комерційні зобов’язання перед рекламодавцями.
Loading...
Load next