"Дуже хочеться, щоб ми були такою країною": Зеленський обговорив з главою МОК проведення Олімпіади в Україні (відео)

"Дуже хочеться, щоб ми були такою країною": Зеленський обговорив з главою МОК проведення Олімпіади в Україні (відео)
З дводенним робочим візитом в Україну прибув президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах. Зокрема, президент МОК привітав довгострокову спортивну стратегію нашої держави щодо залучення населення та отримання користі від цінностей спорту.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Міжнародного олімпійського комітету Томасом Бахом у Києві й обговорили Олімпійські ігри в Токіо та перспективи для України. Про це повідомила пресслужба Офісу Президента. 

Зокрема, у ході розмови президент України поінформував президента МОК про те, що Україна має намір стати господарем зимових Олімпійських ігор.

Скільки всього потрібно зробити Україні, щоб наблизити можливість нашої держави і стати країною, яка буде зустрічати Олімпійські ігри. Принаймні дуже хочеться, щоб ми були такою країною, - наголосив Володимир Зеленський.

Так, Томас Бах привітав таку ініціативу та заявив: "з огляду на чудові спортивні традиції України, а також побачивши надзвичайно вражаючу презентацію сучасної спортивної інфраструктури країни".

Україна завжди була опорою олімпійського руху, і президент МОК привітав довгострокову спортивну стратегію нашої держави щодо залучення населення та отримання користі від цінностей спорту, - додав Зеленський.

На його президента, проведення Олімпіади матиме символічне значення і також приверне іноземних туристів у країну: "Нам потрібен спортивний „Оскар“, нам потрібна мета", - говорив раніше президент.

Окрім цього, під час зустрічі Зеленський привітав главу МОК Томаса Баха з проведенням безпечних та успішних Олімпійських ігор-2020, які відбулись у Токіо та підтримку українського спорту. Тим часом співрозмовники відзначили видатні результати українських спортсменів.

Нагадаємо, що троє львів’ян, які вибороли медалі на літніх Олімпійських іграх в Токіо, отримають від мерії Львова квартири у подарунок. Загалом українські спортсмени здобули 19 медалей, троє з призерів – львів’яни. Велогонщиця Олена Старікова виборола "срібло", а борчиня Алла Черкасова та каратист Станіслав Горуна здобули по "бронзі". Аби підтримати спортсменів, місто готує для них подарунки.

Читайте також
Олімпійські зустрічі 2020: борчиня Лівач про виступ у Токіо та наступну Олімпіаду (відео) Олімпійські зустрічі 2020: борчиня Лівач про виступ у Токіо та наступну Олімпіаду (відео)
Українська борчиня вільного стилю, призерка чемпіонату світу та чемпіонка Європи Оксана Лівач поділилася своїми враженнями від першої для неї Олімпіади у Токіо. Розповіла у чому відмінність між такими стартами та виступами на Чемпіонатах світу та Європи. Також згадала про наступні Ігри у Парижі.
Російський телеканал не показав збірну України на відкритті літньої Олімпіади-2020 Російський телеканал не показав збірну України на відкритті літньої Олімпіади-2020
У пресслужбі телеканалу запевнили, що не зробили цього, оскільки необхідно було виконати комерційні зобов’язання перед рекламодавцями.
Кольори символізують надію та віру: олімпійська збірна України представила нову форму (фото) Кольори символізують надію та віру: олімпійська збірна України представила нову форму (фото)
На п'єдестал пошани на Олімпіаді-2020, яка цього року відбудеться у Токіо, українські олімпійці підійматимуться у ніжній синьо-жовтій палітрі, що символізує надію і віру.
Loading...
Load next