Українських плавчинь назвали росіянками: організатори Олімпіади вибачилися

Українських плавчинь назвали росіянками: організатори Олімпіади вибачилися
Помилки припустилися під час представлення призерів. Відповідальна за оголошення людина вже вибачилась.

Організатори Олімпійських ігор у Токіо вибачились за те, що під час нагородження призерок в артистичному плаванні назвали українок Марту Фєдіну та Анастасію Савчук росіянками.

Про це повідомляє AP, інформує Hromadske.

Це була оперативна помилка, - заявив речник оргкомітету Олімпіади Маса Танака.

На Олімпійських іграх представлення призерів роблять англійською, французькою та японською мовами. Помилки допустилися під час оголошення французькою.

В артистичному плаванні перемогу здобули російські спортсменки, а українки Фєдіна та Савчук стали бронзовими призерками. Представник Ігор під час нагородження назвав українок представницями Російського олімпійського комітету.

Звичайно, люди помітили це. Відповідальна за оголошення людина вже вибачилась. Я також за нагоди вибачився перед українською командою, - сказав пояснив Танака.

Нагадаємо, дует Марти Фєдіної та Анастасії Савчук здобув бронзову медаль в артистичному плаванні на Олімпійських іграх-2020. Це перша медаль у артистичному плаванні в історії України.

Читайте також
Третя медаль для України на Олімпіаді-2020: "бронзу" здобули стрільці у змішаному змаганні Третя медаль для України на Олімпіаді-2020: "бронзу" здобули стрільці у змішаному змаганні
Українські стрільці вибороли першу медаль. Змішані командні змагання зі стрільби дебютують в олімпійській програмі саме у Токіо.
Перша медаль України на Олімпіаді-2020 в Токіо: Білодід виборола "бронзу" (відео) Перша медаль України на Олімпіаді-2020 в Токіо: Білодід виборола "бронзу" (відео)
Для України це перша медаль у дзюдо на Олімпійських іграх з 2008 року, а також перша в історії України олімпійська медаль в жіночому дзюдо.
Російський телеканал не показав збірну України на відкритті літньої Олімпіади-2020 Російський телеканал не показав збірну України на відкритті літньої Олімпіади-2020
У пресслужбі телеканалу запевнили, що не зробили цього, оскільки необхідно було виконати комерційні зобов’язання перед рекламодавцями.
Loading...
Load next