Через наступ "Талібану": МЗС закликало українців негайно виїхати з Афганістану (відео)

Через наступ "Талібану": МЗС закликало українців негайно виїхати з Афганістану (відео)
"Таліби" почали брати нові території під власний контроль. Вони вдаються до жорстоких вчинків, таких як страта військових, які вже здалися їм.

Наступ угрупування "Талібан" активізувався в останні дні. Внаслідок цього МЗС закликає українців негайно виїхати з Афганістану, через ситуацію у країні та стрімкий наступ талібів та дало рекомендації українцям з приводу загострення військового конфлікту. Про це повідомила пресслужба МЗС.

У зв’язку із ескалацією збройного конфлікту в Ісламській Республіці Афганістан, Міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендує громадянам України утриматися від будь-яких поїздок до Афганістану до стабілізації безпекової ситуації, а тим, хто продовжує перебувати в цій країні - негайно залишити її територію, - наголосили у міністерстві.

Українців також просять також утриматися від поїздок до Афганістану, враховуючи наступ бойовиків "Талібану", який триває на території близькосхідної країни.

У разі загрози життю або здоров’ю, виникнення інших обставин, що вимагають негайного консульського реагування, слід невідкладно звертатися до посольства України в Таджикистані, до зони відповідальності якого належить Афганістан, - додали у МЗС.

Зазначимо, що раніше "Талібан" заявило про захоплення міст Кандагар і Герат — другого і третього найбільших населених пунктів Афганістану. Окрім цього за короткий проміжок часу угрупування захопило столиці одинадцяти афганських провінцій і продовжують наступ.

Читайте також
Евакуація з Афганістану: близько 100 українців бажають повернутись в Україну, - МЗС (відео) Евакуація з Афганістану: близько 100 українців бажають повернутись в Україну, - МЗС (відео)
Загалом Україна до 31 серпня організувала в безпрецедентно складних умовах шість евакуаційних рейсів, які вивезли з Афганістану понад 650 людей.
Росія евакуює українців з Афганістану: Кулеба прокоментував гучні заяви РФ (відео) Росія евакуює українців з Афганістану: Кулеба прокоментував гучні заяви РФ (відео)
Раніше стало відомо, що Росія планує евакуювати з Афганістану понад 500 громадян, в тому числі українців. Однак, міністр зазначив, що не бачить нічого поганого в тому, якщо хтось з українців вилетів з Афганістану російським літаком.
У МЗС спростували інформацію щодо захоплення українського літака в Кабулі У МЗС спростували інформацію щодо захоплення українського літака в Кабулі
Заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін загалом пояснював безпрецедентний рівень труднощів, з якими доводилося стикатися дипломатам, щоб витягти українців.
Loading...
Load next