"Вірна Україні": у Міністерстві оборони провели бесіду з спортсменкою Магучіх

"Вірна Україні": у Міністерстві оборони провели бесіду з спортсменкою Магучіх
"Бронзова" призерка Олімпійських ігор в Токіо українка Ярослава Магучіх зробила спільне фото зі спортсменкою Марією Ласіцкене, що представляє Росію - у Міністерстві оборони провели бесіду із легкоатлеткою та поговорили про її поведінку.

У Міноборони провели  бесіду з легкоатлеткою Ярославою Магучіх через фото з росіянкою, яке вона зробила на Олімпіаді-2020 у Токіо. Зокрема, бронзова призерка Олімпійських Ігор Магучіх є молодшим сержантом Збройних сил України, однак після перемоги на Олімпіаді дівчина обійнялася з золотою медалісткою, росіянкою Марією Ласіцкене, яка має звання капітана Збройних сил РФ. Це викликало неабиякий скандал та цькування у сторону української легкоатлетки.

Про це повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаю, я зверталась до всіх з проханням припинити цькування допоки Ярослава сама не пояснить ситуацію. Пояснення є: фото обіймів зі спортсменкою РОК - це наслідок емоцій. Ярослава знає, що в Україні триває російсько-українська війна, розуміє, що відбулось. Сумує з приводу того, як використали її фото в антиукраїнській пропаганді. Вона вважає за честь належати до лав військовослужбовців ЗСУ та вірна Україні, - наголосила Маляр.

Заступниця також повідомила, що під час розмови із Магучіх "килима там не було (цей вкид з російського інтернет-сегменту добре мобілізував їхні інформаційні гармати, але як показала ця ситуація, українці давно навчились розрізняти хто є хто)"

Вона також зазначила. що в майбутньому спортсмени-військовослужбовці будуть належним чином ознайомлені з Доктриною публічного спілкування МОУ.

Нагадаємо, що раніше українська легкоатлетка Ярослава Магучіх потрапила у скандал через фото російську спортсменку - дівчата взяли свої прапори, міцно обіймалися і сфотографувалися. На захист Магучіх також стали й українські олімпійці, які вважають, що "спорт поза політикою" та виступили "проти цькування 19-річної дитини".

Читайте також
"Вона не стримала емоцій": міністр спорту підтримав Магучіх після фото з росіянкою "Вона не стримала емоцій": міністр спорту підтримав Магучіх після фото з росіянкою
Чиновник закликав підтримати українську спорсменку, аби "не побачити її в іншій країні".
Магучіх прокоментувала скандальне фото з росіянкою Магучіх прокоментувала скандальне фото з росіянкою
Магучіх заявила, що фото з росіянкою Марією Ласіцкене на Олімпіді у Токіо не є її політичною позицією.
"Спорт поза політикою": в Україні розгорівся скандал після фото Магучіх із спортсменкою з Росії на Олімпіаді (фото) "Спорт поза політикою": в Україні розгорівся скандал після фото Магучіх із спортсменкою з Росії на Олімпіаді (фото)
"Бронзова" призерка Олімпійських ігор в Токіо українка Ярослава Магучіх зробила спільне фото зі спортсменкою Марією Ласіцкене, що представляє Росію.
Loading...
Load next