Скандал на Олімпіаді: українка Магучіх зробила спільні фото з спортсменкою з Росії (фото)

Скандал на Олімпіаді: українка Магучіх зробила спільні фото з спортсменкою з Росії (фото)
Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх потрапила у скандал через фото російську спортсменку - дівчата взяли свої прапори, міцно обіймалися і сфотографувалися.

У Міноборони проведуть бесіду з молодшим лейтенантом Магучіх після обіймів із росіянкою на цьогорічних Олімпійських Іграх у Токіо. Так оборонне відомство відреагувало на спільні фото української легкоатлетки з російською спортсменкою Марією Ласіцкене, оскільки Ярослава є молодшим лейтенантом ЗСУ. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Вірне слідування спортивним традиціям, приміром - фото обіймів зі спортсменами-громадянами РФ, коли вони теж стають призерами, одразу використовує ворог як інформаційно-психологічну гармату, яка демонструє світу, що "їх тут немає".

Тобто, необережна поведінка наших спортсменів, яких ми любимо і за яких щиро вболіваємо, може ставати об"єктом інформаційних спецоперацій ворога, - запевнила Маляр.

Окрім цього заступниця також закликала українців припинити цькування Ярослави Магучіх, допоки спортсменка не надасть власних пояснень з цього приводу.

Зауважимо, що український каратист Станіслав Горуна підтримав легкоатлетку Ярославу Магучіх. На своїй сторінці у Facebook зазначив, що спорт для більшості спортсменів національної збірної України є професією і справою життя й наголосив, що "спорт поза політикою".

Спортсмен займається своїм ремеслом. Фотографія на п’єдесталі з суперником або другом ㅡ це його частина. П'єдестал ㅡ це унікальне та виключне місце поваги, яке зводить разом лиш на момент кількох успішних атлетів завдяки їхній роботі над собою і результативним виступам. Не більше, не менше. Нема "зради" у фото Магучіх з Ласіцкене, - наголосив спортсмен.

Нагадаємо, що на емоціях після змагань переможниця і бронзова призерка у стрибках в висоту обійнялися і сфотографувалися разом. Магучіх була з прапором України, а Ласіцкене з прапором Олімпійського комітету Росії, адже за рішенням Спортивного арбітражного суду (CAS) через допінговий скандал російські спортсмени до 16 грудня 2022 року не можуть виступати під прапором і гімном Росії. Такі дії української легкоатлетки викликали обурливу реакцію в суспільстві.

Читайте також
"Спорт поза політикою": в Україні розгорівся скандал після фото Магучіх із спортсменкою з Росії на Олімпіаді (фото) "Спорт поза політикою": в Україні розгорівся скандал після фото Магучіх із спортсменкою з Росії на Олімпіаді (фото)
"Бронзова" призерка Олімпійських ігор в Токіо українка Ярослава Магучіх зробила спільне фото зі спортсменкою Марією Ласіцкене, що представляє Росію.
Магучіх прокоментувала скандальне фото з росіянкою Магучіх прокоментувала скандальне фото з росіянкою
Магучіх заявила, що фото з росіянкою Марією Ласіцкене на Олімпіді у Токіо не є її політичною позицією.
"Пустився в москальську присядку": російська ведуча обурилась перемогою Беленюка на Олімпіаді в Токіо (відео) "Пустився в москальську присядку": російська ведуча обурилась перемогою Беленюка на Олімпіаді в Токіо (відео)
Український борець з греко-римської боротьби Жан Беленюк здобув перше олімпійське “золото” та приніс Україні довгоочікувану перемогу після якої він станцював переможний танець - гопак. Проте, це обурило російську телеведучу Скабєєву, яка назвала дії Беленюка "москальською присядкою".
Loading...
Load next