В Афганістані перебувають десятки українців: вони хочуть повернутися в Україну

В Афганістані перебувають десятки українців: вони хочуть повернутися в Україну
У МЗС обіцяють, що при першій можливості розпочнеться евакуація українців.

Заступник міністра закордонних справ Євген Єнін заявив, що 78 українців хочуть повернутися з Афганістану в Україну. Водночас речник МЗС Олег Ніколенко заявляє, що про евакуацію попросили 90 українців афганського походження та члени їхніх родин.

Такі заяви Єнін та Ніколенко зробили в коментарях Суспільному.

За словами Єніна, нині в МЗС опрацьовують логістичні шляхи. Заступник міністра пообіцяв, що при першій можливості розпочнеться евакуація українців.

Раніше Міністерство закордонних справ закликало українців утриматися від поїздок до Афганістану через ескалацію збройного конфлікту на території Республіки. Також у МЗС заявили, що посольства України в Таджикистані та Пакистані допомагатимуть українцям, які перебувають в Афганістані після захоплення влади екстремістами руху "Талібан".

Нагадаємо, що сьогодні, 16 серпня, президент України Володимир Зеленський заявив, що через захоплення столиці Афганістану силами "Талібану" український літак евакуював з Кабула близько 80 осіб.

Читайте також
МЗС відпрацьовує два плани щодо евакуації українців з Афганістану МЗС відпрацьовує два плани щодо евакуації українців з Афганістану
Міністерство закордонних справ України відпрацьовує два плани як безпечно евакуювати людей з Афганістану. Охочих вже понад 150 людей.
Український евакуаційний літак вилетів з Афганістану: він уже в Пакистані Український евакуаційний літак вилетів з Афганістану: він уже в Пакистані
Сьогодні із аеропорту Кабул (Афганістан) вилетів український військово-транспортний літак Іл-76МД.
Через наступ "Талібану": МЗС закликало українців негайно виїхати з Афганістану (відео) Через наступ "Талібану": МЗС закликало українців негайно виїхати з Афганістану (відео)
"Таліби" почали брати нові території під власний контроль. Вони вдаються до жорстоких вчинків, таких як страта військових, які вже здалися їм.
Loading...
Load next