Українців почали евакуювати з Афганістану: понад 30 громадян уже вилетіли з Кабула

Українців почали евакуювати з Афганістану: понад 30 громадян уже вилетіли з Кабула
Ситуація в Афганістані загострюється – окрім Кабула, таліби захопили ще щонайменше 17 важливих міст. Україна почала евакуацію своїх громадян звідти.

На тлі загострення безпекової ситуації в Афганістані Україна почала евакуацію своїх громадян звідти. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Twitter.

Президент наголосив, що в Афганістані зростає насилля. З цієї причини Україна активізує зусилля для безпечного повернення своїх громадян додому.

За словами Зеленського, з Кабула 15 серпня евакуювали 8 українців. Вони – вже у безпеці.

Україна завжди прийде на допомогу своїм громадянам, що б не відбувалось у світі! – заявив Зеленський.

Також українським літаком з Афганістану вивезли ще майже 72 особи. Зеленський зауважив, що вони попросили про термінову евакуацію. Однак, не уточнив, про громадян яких країн мовиться.

Зазначимо, що про наміри евакуювати своїх громадян із Афганістану раніше оголошували США, Велика Британія, Іспанія, Туреччина, Італія, Росія та Чехія. Багато хто вже розпочав евакуацію, решта країн зробить це найближчим часом.

З травня 2021 року в Афганістані тривають активні воєнні дії. Все почалися після оголошення США про виведення військ з Афганістану, де ті перебували понад 20 років.  

13 серпня "Талібан" захопив два великі афганські міста, друге і третє за величиною в країні після Кабула, – Кандагар і Герат. 14 серпня бойовики без бою взяли Джелалабад. 15 серпня вони увійшли в столицю країни – місто Кабул.

Читайте також
МЗС відпрацьовує два плани щодо евакуації українців з Афганістану МЗС відпрацьовує два плани щодо евакуації українців з Афганістану
Міністерство закордонних справ України відпрацьовує два плани як безпечно евакуювати людей з Афганістану. Охочих вже понад 150 людей.
Український евакуаційний літак вилетів з Афганістану: він уже в Пакистані Український евакуаційний літак вилетів з Афганістану: він уже в Пакистані
Сьогодні із аеропорту Кабул (Афганістан) вилетів український військово-транспортний літак Іл-76МД.
Росія сама поверне нам Крим "на блюдечку" з вибаченнями, — Резніков Росія сама поверне нам Крим "на блюдечку" з вибаченнями, — Резніков
Міністр оборони наприкінці січня зауважив: Росія досі не вирішила, чи нападати на Україну.
Loading...
Load next