У Києві на братських могилах встановили сцену для концерту Бочеллі (фото)

У Києві на братських могилах встановили сцену для концерту Бочеллі (фото)
Концерт до Дня незалежності наближається, і навколо нього продовжують виникати скандали. Цього разу металеві конструкції розмістили саме на братських похованнях.

Сцену, на якій з нагоди Дня Незалежності відбудеться концерт італійського співака Андреа Бочеллі, встановили на братській могилі учасників революції 1917—1921 років. Проте, організатори наголошують, що немає підтверджень, що поховання учасників революції робили саме там.

Про це повідомили заступник голови Київської міської державної адміністрації та голова фракції "Європейська Солідарність" у Київській міській раді Володимир Прокопів та організатори концерту в коментарі "Укрінформу".

Прокопів заявив, що святкова сцена стоїть просто на пам'ятному знаку могили. Також він підкреслив, що це поховання учасників української революції 1917-1921 років перебуває в реєстрі нерухомих пам’яток.

Цікаво, чи виконавців нічого не бентежило, коли на могилах встановлювали сцену? - запитує Прокопів. 

Організатори заявили, що "влада міста Києва в особі одного із заступників пана Кличка знову маніпулює фактами, роблячи некоректні заяви щодо сцени".

Вони запевняють, що немає жодних підтверджень, що поховання здійснювалися саме на території, де встановили сцену. 

До того ж сам пам'ятник ніколи не був і не є пам'яткою історії, також він не мав і мистецької цінності. Рішенням КМДА місце розташування зруйнованого постамента має бути благоустроєне, постамент заплановано демонтувати", - йдеться у повідомленні.

 Нагадаємо, що вчора, 17 серпня, на Алеї Героїв Небесної Сотні у столиці, місці загибелі українських патріотів, встановили арт-інсталяцію до святкування Дня Незалежності, присвячену побуту радянської епохи.
 

Читайте також
"Радянські" інсталяції та "сцена на могилах": чергові казуси до Дня Незалежності (відео) "Радянські" інсталяції та "сцена на могилах": чергові казуси до Дня Незалежності (відео)
Обговорення щодо радянських інсталяцій у Києві на Алеї Героїв Небесної Сотні досі не вщухають. Люди обурені встановленням совкових пам’яток на такому історичному місці, вважаючи це геть недоречним. Та не лише цим запам’ятається підготовка до Дня Незалежності, черговий факап від організаторів – встановлення сцени на братських могилах на території Маріїнського парку. У обох інцидентах обвинувачують міську владу Києва.
Парад до Дня Незалежності: у Харкові виготовили новий український танк "Оплот" (фото) Парад до Дня Незалежності: у Харкові виготовили новий український танк "Оплот" (фото)
Танк візьме участь у військовому параді вперше за роки Незалежності. Вперше його можна буде побачити вже 24 серпня.
Розгорівся скандал: на параді до Дня Незалежності курсантки будуть марширувати на підборах (фото) Розгорівся скандал: на параді до Дня Незалежності курсантки будуть марширувати на підборах (фото)
Українські дівчата-військові щодня тренуються марширувати на підборах до військового параду на День Незалежності. Однак, користувачів мережі таке рішення обурило й вони заявляють, що це суперечить цінностям НАТО.
Loading...
Load next