До України прибув літак з евакуйованими з Афганістану (відео)

До України прибув літак з евакуйованими з Афганістану (відео)
З Кабула до Києва прилетів військово-транспортний літак Іл-76МД із евакуйованими з Афганістану.

Українським літаком із Афганістану вивезли ще 83 людей, зокрема 31 громадянина України, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, інформує журналістка "Радіо Свобода" Мар’яна Драч у Twitter. 

Літак сів у «Борисполі» близько 7:00 22 серпня.

Це всі громадяни України, які на момент відльоту борту, змогли потрапити до аеропорту, яких буквально провели через всі складнощі і блокпости і посадили на наш борт, – сказав Кулеба.

Серед іноземців, яких евакуювали – журналісти.

Одна з них Фатіма Хусейні з видання Kabul Now сказала, що потрапити в аеропорт Кабула було нелегко через перешкоджання з боку "Талібану", який, за її словами, відкриває вогонь по людях.

Але нам це вдалося завдяки українським героям із ЗСУ, – додала вона.

Згодом у Державній прикордонній службі України уточнили, що на Батьківщину повернулися і 12 українців, які застрягли на військовій базі поблизу Кабула.

 Нагадаємо, що напередодні Генштаб Збройних сил України повідомив, що військово-транспортний літак Іл-76МД 25-ї бригади транспортної авіації Повітряних сил Збройних сил України вилетів з аеропорту столиці Афганістану Кабула.

Читайте також
В Україні приземлився літак з евакуйованими із Афганістану українцями (відео) В Україні приземлився літак з евакуйованими із Афганістану українцями (відео)
У Міністерстві оборони України наголосили, що літак з аеропорту Кабалу зміг вилетіти після успішних міжнародних перемовин. Зокрема, у них брали активну участь представники Пакистану, Туреччини, Катару та Афганістану.
Український евакуаційний літак вилетів з Афганістану: він уже в Пакистані Український евакуаційний літак вилетів з Афганістану: він уже в Пакистані
Сьогодні із аеропорту Кабул (Афганістан) вилетів український військово-транспортний літак Іл-76МД.
Евакуація з Афганістану: понад 150 українців чекають повернення додому, - Кулеба Евакуація з Афганістану: понад 150 українців чекають повернення додому, - Кулеба
Україна відправить до Афганістану ще один літак для евакуації українців. Зокрема, наразі на допомогу чекають вже понад 150 громадян України.
Loading...
Load next