Було майже 2,5 тисячі учасників: українка здобула призове місце у запливі через Босфор (фото)

Було майже 2,5 тисячі учасників: українка здобула призове місце у запливі через Босфор (фото)
Українка Ганна Пасічник, здобула призове місце, перепливши протоку Босфор всього лише за 41 хвилину. У запливі взяли участь 2465 плавців з 55 країн світу.

Ганна Пасічник подолала 6,5 кілометрову протоку за 41 хвилину та 20 секунд. Українська плавчиня відстала від найсильнішої спортсменки в цьому виді спорту усього лише на 25 секунд - першою стала турецька плавчиня Ніда Еліз Устюндаг, яка подолала протоку за 40 хвилин 55 секунд, повідомляє Національний олімпійський комітет Туреччини, 22 серпня.

2465 плавців з 55 країн світу сьогодні взяли участь у 33-му міжконтинентальному запливі Samsung Bosphorus Crossing Continental Swimming - єдиному у світі офіційному змаганні з плавання між континентами - з Азії до Європи, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, через карантин цьогорічний заплив відбувався без глядачів, однак плавці, які все ж таки успішно завершили гонку, отримали титул "плавця з різних континентів".

Зауважимо, що цьогорічний заплив під назвою Samsung Bosphorus Crossing Continental Swimming проводиться щорічно починаючи з 1989 року олімпійським комітетом Туреччини. Цього ж року змагання стали вже 33-ми з моменту їх заснування.

Нагадаємо, що українська фігуристка та перша олімпійська чемпіонка незалежної України Оксана Баюл наголосила на тому, що її не запросили на святкування Дня Незалежності України.

Окрім цього, після завершення спортивної кар'єри фігуристка переїхала жити в США, втім зберегла українське громадянство, однак зараз вона заявила, що відмовилась від громадянства України. Про причини такого рішення фігуристка не повідомила.

Читайте також
Українська плавчиня Стеценко здобула "золото" на Паралімпіаді в Токіо Українська плавчиня Стеценко здобула "золото" на Паралімпіаді в Токіо
Українка показала найкращий час, обійшовши італійську спортсменку Карлотту Джиллі та австралійку Катю Дедекінд. Стеценко здобула золоту медаль Паралімпіади та показала найкращий результат - проплила дистанцію за 4:23.92 хвилини.
Паралімпійські ігри-2020: Україна перебуває на 5 місці у медальному заліку Паралімпійські ігри-2020: Україна перебуває на 5 місці у медальному заліку
Українські паралімпійці успішно стартували на Іграх у Токіо. Зокрема, Україну представляють 143 спортсмени, які змагатимуться у 15 видах спорту.
Україна виграла на Паралімпіаді у Токіо 56 медалей: велогонщик Дементьєв виборов "срібло" Україна виграла на Паралімпіаді у Токіо 56 медалей: велогонщик Дементьєв виборов "срібло"
В активі паралімпійської збірної України вже 56 нагород - 12 золотих, 29 срібних і 15 бронзових. Дві із них вибороли бігунка Оксана Ботурчук та велогонщик Єгор Дементьєв.
Loading...
Load next