На одну з найвищих вершин Великого Кавказу піднялась 5-річна дівчинка з Рівного (фото)

На одну з найвищих вершин Великого Кавказу піднялась 5-річна дівчинка з Рівного (фото)
Маленька українка протягом чотирьох днів підіймалася на гору разом з командою дорослих туристів з Рівного та Запоріжжя. Дитина самотужки змогла підкорити найвищу гору Сванетського хребта Великого Кавказу висотою 4009 метрів.

Попри дощі та грози 5-річна Олександра Канкрова з Рівного піднялася на одну з вершин Великого Кавказу. Подорож тривала 20 днів і юна альпіністка разом із дорослими туристами з Рівного та Запоріжжя змогла подолати вершину - гору Лайлу, висотою у понад 4 кілометри. Про це розповів її батько Ілля Канкров у коментарі "Суспільному".

У п'ятирічному віці дитина цьогоріч вже встигла здійснити три гірські піші сходження, а перший свій похід маленька рівнянка здійснила у рік та два місяці, коли лише навчилася ходити.

Донька давно мене просила сходити. Ми в походи ходимо давно, а в цьому році почали ходити в зимні. Вона була підготовлена, налаштована, - розповів батько.

Зокрема, коли рівнянці Олександрі було всього 1,2 року – разом з дорослими ночувала у наметах при мінусовій температурі у Кременецькому гірському масиві Тернопільської області.

Цьогоріч вона ходила у багато походів, в повноцінних – три. Зимою піднімалась на гору Пікуй та Мармароси, тоді був штормовий вітер, десь близько 10 метрів на секунду. І на морозі ночувала – в наметах було десь –20 градусів морозу, - зазначив батько юною альпіністки.

Гору Лайлу, зізнається батько Ілля, було доволі важко підкорити, оскільки вершина була "порвана" тріщинами у льодовику, який її покриває, тому довелося йти майже вертикально вгору, застосовуючи альпіністське спорядження. Однак, його 5-річна донька попри це все ж таки змогла піднятись на гору й "не пасла" задніх у порівнянні із дорослими альпіністами.

Цьогоріч це було нелегко, бо це лабіринт тріщин, Лайла зараз "порвана" і не всі тріщини відкриті. Доводилось розгадувати лабіринт. В кінці сходження був чистий льодовик, то ми "брали" гору "в лоб" – коли йдеш вертикально вверх, перші з малечею пішли, - наголосив чоловік.

Після спуску з гори дівчинка разом зі старшими альпіністами відвідала кілька перевалів, перейшла убрід річку та в кінці поїхала на море в Батумі. Проте, чоловік із донькою Олександрою вже готується до сходження на нову гору, назву якої поки що тримає у секреті.

 

Читайте також
Зникла дитина: що робити батькам та до кого звертатись у такому випадку (відео) Зникла дитина: що робити батькам та до кого звертатись у такому випадку (відео)
Домашній скандал, нерозуміння з боку дорослих, булінг чи дромоманія. Перелік причин, через що діти тікають з дому, можна продовжувати ще довго. Інколи без допомоги фахівців сім’я не може зрозуміти, чим спричинене зникнення малечі чи підлітків.
"Смерть була миттєвою": у горах Грузії трагічно загинув альпініст з України (фото) "Смерть була миттєвою": у горах Грузії трагічно загинув альпініст з України (фото)
Чоловік зірвався зі снігового схилу та впав в ущелину на висоті 3,4 кілометра. Місцеві лікарі у медзакладі лише констатували смерть українця.
На Закарпатті чоловіки не впустили іноземців на квадроциклах на гору Петрос (відео) На Закарпатті чоловіки не впустили іноземців на квадроциклах на гору Петрос (відео)
Причина цьому - рух квадроциклами у горах на території природно-заповідного фонду заборонений.
Loading...
Load next