"Щоб у 16 не було запізно": в Україні передумали закупляти книги з гендерними стереотипами

"Щоб у 16 не було запізно": в Україні передумали закупляти книги з гендерними стереотипами
Міністерство культури вимагатиме зупинити закупівлю книжки "Щоб у 16 не було запізно" про гендерні стереотипи.

Міністерство культури та інформаційної політики відреагувало на закупівлю коштом держави майже 500 примірників книжки "Щоб у 16 не було запізно", яка розповідає про "традиційні цінності" та гендерні стереотипи. Про це йдеться у повідомленні пресслужби міністерства у Facebook.

Водночас, є речі, які, попри вільне розповсюдження у крамницях, не мають фінансуватися за кошти платників податків.

Книга Марини Ланге "Щоб у 16 не було запізно" - одна із таких речей. Тому що підтримує усталені гендерні стереотипи. Авторка узагальнює переконання про те, якими мають зростати дітлахи різних статей, закликає заохочувати хлопчиків та дівчат до певної поведінки, що "відповідає" уявленням про жіночність і мужність, - йдеться у повідомленні.

Саме тому міністр культури Олександр Ткаченко подав запит до Українського інституту книги щодо можливості зупинити закупівлю книжки для бібліотек України. Окрім того, у відомстві наголосили, що забезпечення гендерної рівності є важливим елементом становлення України як демократичної держави.

Зауважимо, що у книзі відверто пропагується сексистське виховання хлопчиків та дівчаток. На думку авторки, дівчинка мусить вміти піклуватися, надихати, бути цнотливою та умиротвореною, а хлопчик – цілеспрямованим, щедрим та аскетичним. Окрім того, на думку авторки тільки хлопчиків треба спрямовувати на досягнення.

Читайте також
Сексологиня Олена Дмитрієнко презентувала книгу «Ніхто» у Львові (відео) Сексологиня Олена Дмитрієнко презентувала книгу «Ніхто» у Львові (відео)
Цей психологічно-детективний роман став першим друком у творчому доробку авторки. Разом з тим – це лише одна з частин трилогії.
В Україні відреставрують 109 об’єктів культурної спадщини В Україні відреставрують 109 об’єктів культурної спадщини
Мінкульт визначив перелік пам’яток культурної спадщини, які планують відреставрувати в рамках проєкту "Велика Реставрація". Рейтинг складається зі 109 об’єктів, серед яких: фортеці, замки, церкви, палацово-паркові комплекси та інші пам’ятки культурної спадщини України.
З ініціативи Зеленської в Національному музеї Катару запрацює україномовний аудіогід З ініціативи Зеленської в Національному музеї Катару запрацює україномовний аудіогід
Таких домовленостей було досягнуто після перемовин Олени Зеленської та голови катарської організації Qatar Museums шейхи Мейасси бінт Хамад Аль Тані.
Loading...
Load next