Ситуація в Афганістані: 159 громадян України просять про евакуацію

Ситуація в Афганістані: 159 громадян України просять про евакуацію
Міністр закордонних справ наголосив, що ті громадяни України, які звернулися з проханням про евакуацію, не належать до груп ризику, для безпеки яких існують реальні загрози.

До Міністерства закордонних справ звернулися 159 громадян України із проханням про евакуацію з території Афганістану.

Про це заявив глава МЗС Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу, інформує "Європейська правда".

За наявною у нас інформацією на території Афганістану залишаються 159 громадян України, які висловили бажання повернутися додому, - сказав Кулеба.

Він запевнив, що дипломати працюють через посольства в Таджикистані, Пакистані та Ірані, а також через посольства деяких країн, що мають зв'язки з талібами, щоб організувати чергові евакуаційні рейси.

Але я хочу наголосити, що ті громадяни України, які звернулися з проханням про евакуацію, не належать до груп ризику, для безпеки яких існують реальні загрози. Це не журналісти, не працівники міжнародних організацій чи громадські активісти, - додав міністр.

Зазначимо, що загалом за час евакуації з захопленого радикальним терористичним угрупуванням “Талібан” Афганістану українськими літаками вдалось евакуювати 700 людей. Завдяки цьому Україна опинилась в лідерах серед європейських країн за кількістю евакуйованих з захопленого аеропорту столиці Афганістану - Кабула. 

Читайте також
МЗС відпрацьовує два плани щодо евакуації українців з Афганістану МЗС відпрацьовує два плани щодо евакуації українців з Афганістану
Міністерство закордонних справ України відпрацьовує два плани як безпечно евакуювати людей з Афганістану. Охочих вже понад 150 людей.
Український евакуаційний літак вилетів з Афганістану: він уже в Пакистані Український евакуаційний літак вилетів з Афганістану: він уже в Пакистані
Сьогодні із аеропорту Кабул (Афганістан) вилетів український військово-транспортний літак Іл-76МД.
Через наступ "Талібану": МЗС закликало українців негайно виїхати з Афганістану (відео) Через наступ "Талібану": МЗС закликало українців негайно виїхати з Афганістану (відео)
"Таліби" почали брати нові території під власний контроль. Вони вдаються до жорстоких вчинків, таких як страта військових, які вже здалися їм.
Loading...
Load next