"Броньований кулак українського війська": Зеленський і Таран привітали військових з Днем танкіста (відео)

"Броньований кулак українського війська": Зеленський і Таран привітали військових з Днем танкіста (відео)
Свято встановлено згідно з указом президента від 29 серпня 1997 року. Підпис під указом поставив тодішній президент Леонід Кучма.

Щороку в другу неділю вересня в Україні святкують День танкістів. Президент Володимир Зеленський та міністр оборони Андрій Таран привітали воїнів-танкістів, ветеранів танкових військ та працівників танкобудівної галузі з їхнім професійним святом.

Так, Володимир Зеленський відзначив героїзм танкістів на Донбасі та висловив окрему подяку загиблим "за мирне майбутнє України". Окрім цього, він зазначив, що вони – "міцний броньований кулак українського війська" та здатні зупинити та зламати опір будь-якого ворога, повідомила пресслужба Офісу Президента.

Мужність та героїзм воїнів-танкістів неодноразово підтверджувалися у боях на сході України під час відсічі російській агресії. Висловлюю вдячність за самовіддану працю вченим, конструкторам, інженерам та працівникам української танкобудівної галузі, - заявив Зеленський.

Також від імені українського народу президент подякував особовому складу та ветеранам танкових військ за вірність військовій присязі, відвагу, сумлінне виконання конституційного обов'язку, виявлені під час захисту територіальної цілісності України.

Також із Днем танкіста військових привітав глава Міноборони Андрій Таран, який відзначив, що наступ росіян вдалося зупинити багато в чому завдяки танкістам.

Ваш бойовий дух, звитяга, патріотизм є однією із важливих складових непереможності Збройних Сил. Ви щодня демонструєте мужність, героїзм та щиру відданість Українському народові. Бойові подвиги воїнів-танкістів вписали немало славних сторінок у історію нашої незалежної держави, - наголосив Таран.

Міністр також нагадав, що саме танкові війська надавали важливу підтримку в боях під час оборони Донецького аеропорту, боїв за Луганський аеропорт, під Дебальцево та у інших найгарячіших точках російсько-української війни. Також він згадав найвизначніших полеглих танкістів війни на Донбасі: Євгена Межевікіна, Василя Божка, Олександра Лавренко та багатьох інших.

Привітання з Днем танкіста від штабу ООС.

Читайте також
День Незалежності України: Зеленський оголосив програму заходів святкування День Незалежності України: Зеленський оголосив програму заходів святкування
Слоган цьогорічного Дня Незалежності є - "Ти у мене єдина", який символізує бачення незалежності України як мрії, якої прагнули досягти багато поколінь українців.
Скандальний День Незалежності України: російські гастролери та рекордні витрати на святкування (відео) Скандальний День Незалежності України: російські гастролери та рекордні витрати на святкування (відео)
Найдорожчий та найскандальніший в історії. Саме так можна охарактеризувати відзначення цьогорічного Дня Незалежності. Бюджет святкування перевершив усі попередні рекорди й нарешті можна підбити підсумки скільки влада витратила грошей на грандіозне святкування.
День Матері в Україні: жінки, яким завдячують життям (відео) День Матері в Україні: жінки, яким завдячують життям (відео)
У стосунках між найріднішими людьми є любов, турбота та увага. Так заведено і на День матері, який цьогоріч припадає на 9 травня.
Loading...
Load next