Лукашенко планує розмістити ракетні комплекси на кордоні з Україною

Лукашенко планує розмістити ракетні комплекси на кордоні з Україною
Білорусь планує закупити у Росії озброєння на понад мільярд гривень. За словами президента країни Олександра Лукашенка, вона "знадобиться" на кордоні з Україною.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що куплені у Росії зенітні ракетні комплекси С-400 розмістять зокрема й на кордоні з Україною.

Про це повідомляє "Єврорадіо".

За словами Лукашенка, Білорусь планує закупити в Росії озброєння на понад 1 мільярд доларів. У межах угоди країна може отримати й зенітні ракетні комплекси С-400.

Самопроголошений президент повідомив,  що Білорусь уже повністю перекрила комплексами С-300 західний кордон, проте тепер додався ще й південний напрямок. 

Нас починають з півдня підігрівати. Ми повинні готуватися — 1200 кілометрів кордону з Україною. Тому нам доведеться закривати й цей периметр. І ми вели якраз мову про те, що С-400 нам знадобиться, - сказав Лукашенко. 

Зазначимо, що С-400 — російська зенітно-ракетна система великого і середнього радіуса дії. Ця система забезпечує оборону об'єктів від нападу з повітря. До того ж, вона здатна вражати повітряні цілі на відстані до 400 кілометрів і висоті до 30 кілометрів. При цьому мінімальна дальність ураження становить усього два кілометри.

Читайте також
Країна репресій: чому Лукашенко може нести загрозу для України? (відео) Країна репресій: чому Лукашенко може нести загрозу для України? (відео)
Минув майже рік відтоді, як Лукашенко знову очолив президентський престол у Білорусі. Тоді країна відразу спалахнула протестами, оскільки білоруси не погоджувалися з результатом виборів. Борців за справедливість «вдало» зупинили кийками. Дехто окрім побиття потрапив ще й за ґрати. Так, своєю нелегкою історією із ПравдаТУТ News поділився іммігрант з Білорусі, який проживає в Україні вже майже 3 місяці.
Лукашенко вважає Україну новою загрозою для Білорусі (відео) Лукашенко вважає Україну новою загрозою для Білорусі (відео)
Лукашенко зібрав керівників майже всіх силових структур, щоб обговорити не тільки ситуацію на кордоні, але і що відбувається навколо Білорусі. В тому числі обговорили ситуацію із Україною.
Лукашенко може шантажувати Україну присутністю російських військ - Тихановська Лукашенко може шантажувати Україну присутністю російських військ - Тихановська
Тихановська наголосила, що режим Лукашенка може використовувати присутність російських військ на території Білорусі для шантажу України та західних сусідів. На її думку, загрози можуть бути найрізноманітніші.
Loading...
Load next