Гастролі російського репера Моргенштерна в Україні заборонені - СБУ

Гастролі російського репера Моргенштерна в Україні заборонені - СБУ
Російський співак Моргенштерн входить до списку осіб, які становлять загрозу нацбезпеці України, його творчість пропагує культ насильства та створює передумови конфліктних ситуацій на концертах.

Російський репер Моргенштерн планує приїхати в тур Україною у листопаді та виступити одразу у трьох містах. Квитки на концерти вже продають Проте, у Службі безпеки України наголосили, що гастролі цього артиста в Україні - заборонені.

Про це повідомила пресслужба СБУ, передає "Інтерфакс-Україна".

У квітні цього року за поданням СБУ російський співак Алішер Валєєв (Моргенштерн) включений до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України. В рекомендаціях СБУ фігурують обидва прізвища репера: і Валєєв, і Моргенштерн, - повідомили у пресслужбі СБУ.

У відомстві наголосили, що позиція СБУ ґрунтується на висновках лінгвістичної експертизи, які підтвердили, що "у творчості Моргенштерна пропагується культ насильства та жорстокості, поширення та вживання наркотичних засобів і психотропних речовин".

Це створює передумови для конфліктних ситуацій щодо організаторів та учасників концерту з його участю, - додали у пресслужбі.

У СБУ також зазначили, що у вересні 2021 року СБУ додатково інформувала відповідні органи України про заплановані концерти цього виконавця на території нашої держави.

Акцентовано на тому, що перебування особи у "списку Мінкульту" автоматично забороняє будь-яку концертну діяльність на території України. Отже, будь-які гастролі "Моргенштерна" на території України - заборонені, - підсумували в українській спецслужбі.

Нагадаємо, що у квітні реперу Моргенштерну заборонили в'їзд в Україну. Виконавець потрапив до "чорного" списку Міністерства культури, оскільки його визнали особою, яка створює загрозу національній безпеці України.
 

Читайте також
Концерти Моргенштерна в Україні: в СБУ розповіли чи вдасться виступити реперу (відео) Концерти Моргенштерна в Україні: в СБУ розповіли чи вдасться виступити реперу (відео)
В Україні почався продаж квитків на концерти Моргенштерна. Виступи співака заплановано на 13-16 листопада в Запоріжжі, Харкові та Києві.
Пропагує насильство та наркотики: в СБУ пояснили чому Моргенштерн потрапив у "чорний список" Пропагує насильство та наркотики: в СБУ пояснили чому Моргенштерн потрапив у "чорний список"
Російський реп-виконавець Моргенштерн потрапив до списку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України, через пропаганду насилля і наркотиків.
Кіркоров потрапив до "чорного списку" осіб, які загрожують нацбезпеці Україні Кіркоров потрапив до "чорного списку" осіб, які загрожують нацбезпеці Україні
Відомого російського артиста Філіпа Кіркорова, СБУ внесло до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України.
Loading...
Load next