Українці здобули ще два "золота" на чемпіонаті світу з веслування

Українці здобули ще два "золота" на чемпіонаті світу з веслування
Скарбничка України поповнилася ще двома золотими нагородами на чемпіонаті світу з веслування на байдарках і каное.

Вчора, 18 вересня, одразу два українські екіпажі виборили золоті нагороди чемпіонату світу з веслування на байдарках і каное.

Про це повідомляє Суспільне. 

Так, у фіналі з веслування на байдарках на каное український квартет у складі Віталія Вергелеса, Андрія Рибачка, Юрія Вандюка й Тараса Міщука посів перше місце, подолавши 500 метрів із часом 1:31.20 хвилини. З цим результатом українці випередили найближчих переслідувачів - поляків - на 0.10 секунди. Третіми фінішували представники Російської федерації каное - вони програли українцям 0.34 секунди.

До слова, "золото" в каное-четвірці є дебютним для збірної України на чемпіонатах світу.

У цей же день ще один український екіпаж, але вже на байдарці-четвірці, так само виграв "золото" світової першості. Олег Кухарик, Дмитро Даниленко, Ігор Трунов та Іван Семикін пройшли 500 метрів за 1:20.19 хвилини. Другий результат показали словацькі веслувальники, що поступились українцям на 0.40 секунди. Третіми стали чехи, їхнє відставання від України склало 0.50 секунди.

Читайте також
Єпіфанов приніс Україні другу медаль ЧС-2021 з веслування на байдарках і каное (відео) Єпіфанов приніс Україні другу медаль ЧС-2021 з веслування на байдарках і каное (відео)
Параканоїст Владислав Єпіфанов приніс Україні другу медаль чемпіонату світу-2021. Спортсмен виборов дебютну нагороду світової першості в кар'єрі.
Українські веслувальники здобули історичну нагороду на чемпіонаті світу (відео) Українські веслувальники здобули історичну нагороду на чемпіонаті світу (відео)
Веслувальники везуть в Україну 5 нагород із чемпіонату світу серед юніорів і молоді. Це кращий результат на цих змаганнях з 2016-го року.
Українки здобули історичне "золото" чемпіонату світу з веслування Українки здобули історичне "золото" чемпіонату світу з веслування
Українки Людмила Лузан та Анастасія Четверікова - чемпіонки світу з веслування. У фіналі, виступаючи у каное-двійці, Лузан та Четверікова виграли золоту медаль, випередивши усіх суперниць на дистанції 500 метрів.
Loading...
Load next