Мер Кодими не міг зв'язати два слова українською (відео)

Мер Кодими не міг зв'язати два слова українською (відео)
Запнувшись на початку кілька разів, він взяв паузу, щоб надіти окуляри, але вони йому не допомогли.

Мер міста Кодима Одеської області Сергій Лупашко намагався привітати жителів з днем міста українською, але провалив це завдання.

Місцеве видання Думська опублікувало відео інциденту.

Сергій Лупашко під час привітання з 267-річчям міста не міг зв'язати два слова українською мовою. Зазначимо, що промову він читав з листочка.

Запнувшись на початку кілька разів, він взяв паузу, щоб надіти окуляри. Пояснив, що він нібито не бачить тексту. Але окуляри йому не допомогли, і він продовжив зачитувати привітання ламаною українською.

Виступ був настільки поганим, що в кінці навіть довелося вибачатися.

Нагадаємо, що 19 липня, в Україні вперше стартував іспит на визначення рівня володіння українською мовою для державних службовців.

Тепер для вступу на державну службу необхідно подавати сертифікат про рівень володіння державною мовою. Його можна отримати за результатами спеціального іспиту

 

Читайте також
Мовний скандал у Харкові: чоловік називає україномовних людей "рагулями" (відео) Мовний скандал у Харкові: чоловік називає україномовних людей "рагулями" (відео)
Власник закладу категорично відмовлявся спілкуватися з клієнтами державною. А україномовних людей називає "рагулями".
Правоохоронці прийшли із обшуками до будинку Віталія Кличка у Києві Правоохоронці прийшли із обшуками до будинку Віталія Кличка у Києві
До будинку в якому проживає мер столиці Віталій Кличко силовики прийшли з обшуками, однак до помешкання Кличка вони так і не потрапили. Сам мер вважає, що вони прийшли в іншу квартиру - вона нижче на декілька поверхів.
Черговий мовний скандал у Харкові: продавчиня відмовилася обслуговувати державною (відео) Черговий мовний скандал у Харкові: продавчиня відмовилася обслуговувати державною (відео)
Цього разу мовний скандал відбувся в одному з кіосків у Харкові. Місцева жителька, яку відмовилися обслуговувати державною, готує офіційну скаргу.
Loading...
Load next