Кредит на покупку Sky Mall горлівському бізнесмену: Мецгер прокоментував скандальне розслідування (відео)

Кредит на покупку Sky Mall горлівському бізнесмену: Мецгер прокоментував скандальне розслідування (відео)
Державний "Укрексімбанк", головою якого був Євген Мецгер, видав 60 мільйонів доларів кредиту фірмам бізнесмена, чия компанія веде діяльність на окупованій частині Донеччини.

Голова правління "Укрексімбанку" Євген Мецгер, якого напередодні відсторонили з посади після нападу на журналістів "Схем" в його кабінеті, прокоментував скандальне розслідування про кредити на загальну суму $60 млн на покупку ТРЦ Sky Mall. Зокрема, він заявив. що кредит, який став об'єктом розслідування, не є проблемним, він належним чином сплачується.

Про це Мецгер повідомив на своїй сторінці у Facebook й вкотре наголосив, що "не мав морального права на таку поведінку під час інтерв'ю і вже неодноразово вибачався перед журналістами. Те, що сталося у моєму кабінеті, є неприпустимим".

Окрім цього банкір зауважив. що служба безпеки "Укрексімбанку" перевірила компанію Брюховецького, компанія якого веде діяльність на окупованій частині Донеччини і сплачує податки окупаційній владі, ніби то не виявила жодний проблем щодо наданого кредиту. 

Кредит не є проблемним (!), він належним чином обслуговується. Всі умови по сплаті процентів та тіла кредиту виконуються. Державний банк не зробив жодного порушення. У нас є всі документи та ми відкриті до будь-яких перевірок органів досудового слідства, - наголосив Євген Мецгер.

За його словами, наданий кредит погодив Кредитний комітет банку (членом якого є і Мецгер), а у Незалежної наглядової ради банку не було ніяких зауважень щодо видачі цього кредиту.

Окрім цього, відсторонений від роботи банкір закликав, що документи, виявлені "Схемами", необхідно передати в СБУ, аби визначити, чи дійсно компанія, про яку йдеться в розслідуванні, працювала на непідконтрольній території, і чи сплачувала туди податки. 

Нагадаємо, що за даними "Схем", у квітні 2021 року "Укрексімбанк" ухвалив рішення видати кредит на $60 мільйонів двом компаніям — "Оптова мережа 2011" та "Славіан". Їхнім власником є бізнесмен Сергій Брюховецький, який був депутатом Горлівської міськради від Партії регіонів, а нині власник проблемного ТРЦ Sky Mall, який із 2010 року перебуває в центрі корпоративного конфлікту.

Відео: "Радіо Свобода".

Читайте також
$60 млн на покупку ТРЦ Sky Mall: журналісти опублікували скандальне розслідування в "Укрексімбанку" (відео) $60 млн на покупку ТРЦ Sky Mall: журналісти опублікували скандальне розслідування в "Укрексімбанку" (відео)
Під час інтерв'ю сам Євген Мецгер заперечував інформацію, запевняючи, що "Укрексімбанк" не видавав кредит компаніям "Оптова мережа 2011" та "Славіан", а також що у компаній-позичальників банку немає власників, які б сплачували податки "ДНР".
Напад на журналістів у кабінеті голови "Укрексімбанку": фігурантам не вдалося вручити підозри (відео) Напад на журналістів у кабінеті голови "Укрексімбанку": фігурантам не вдалося вручити підозри (відео)
Фігурантам справи про напад на журналістів так і не вручили підозри. Правоохоронці наразі не знають, де вони знаходяться, тому залишили їм повістки на допит за місцем роботи.
"Розслідування не забере багато часу": голова правління "Укрексімбанку" Мецгер склав повноваження (відео) "Розслідування не забере багато часу": голова правління "Укрексімбанку" Мецгер склав повноваження (відео)
Після скандалу із журналістами, Мецгер склав повноваження на час проведення слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в банку. Причиною конфлікту стало те, що посадовцю не сподобалося одне з питань журналіста.
Loading...
Load next