Напад на журналістів у кабінеті голови "Укрексімбанку": фігурантам не вдалося вручити підозри (відео)

Напад на журналістів у кабінеті голови "Укрексімбанку": фігурантам не вдалося вручити підозри (відео)
Фігурантам справи про напад на журналістів так і не вручили підозри. Правоохоронці наразі не знають, де вони знаходяться, тому залишили їм повістки на допит за місцем роботи.

Напередодні київські прокурори прийшли до офісу "Укрексімбанку", щоб вручити двом людям підозри через напад на журналістів програми "Схеми". Їх імен не називали, однак наголосили, що йдеться про тих людей, хто фігурував на відео від журналістів. Однак прокурорам не вдалось це зробити, оскільки ні Євгена Мецгера, ні Ігоря Тельбізова не було на робочих місцях. Про це йдеться в заяві прессекретаря прокуратури Києва Надії Максимець журналістам, повідомляється у Telegram-каналі PavlovskyNews.

Попередньо було встановлено, що одна особа перебуває в приміщенні банку, але надалі надійшла інформація про те, що нібито за станом здоров'я ця особа покинула приміщення через інший вихід, - зазначила Максимець.

Відомо, що один із посадовців, якому мали вручити підозру, пішов якраз перед візитом правоохоронців через чорний вихід, пояснивши це поганим самопочуттям. Окрім цього, адміністрація банку не повідомила причини відсутності цих працівників на робочих місцях.

Тому зараз встановлюється їх місцезнаходження для вручення підозр. Повістки та повідомлення про підозру залишили в адміністрації банку. Плануємо, що найближчим часом цей процес буде завершено, - додала Надія Максимець.

Провадження розслідується за статтею 171 Кримінального кодексу України - Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Підозрюваним загрожує до 5 років обмеження волі.

Нагадаємо, що поліція перекваліфікувала справу про напад на журналістів "Схем" в "Укрексімбанку", який трапився напередодні, 4 жовтня. Тепер, нова кваліфікація передбачає покарання у вигляді штрафу від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до п’яти років.

Відео: "Радіо Свобода".

Читайте також
Скандальний напад на журналістів "Схем": правоохоронці вручили третю підозру у справі (відео) Скандальний напад на журналістів "Схем": правоохоронці вручили третю підозру у справі (відео)
Ймовірно, чергову підозру вручили директору департаменту банківської безпеки "Укрексімбанку" Ігорю Тельбізову. Однак, наразі правоохоронці не називають імені нового підозрюваного.
Напад на журналістів у кабінеті Мецгера: відстороненому голові "Укрексімбанку" вручили нову підозру (відео) Напад на журналістів у кабінеті Мецгера: відстороненому голові "Укрексімбанку" вручили нову підозру (відео)
Тепер Мецгеру загрожує штраф до 8,5 тисячі гривень, або до 5 років тюрми, чи позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
$60 млн на покупку ТРЦ Sky Mall: журналісти опублікували скандальне розслідування в "Укрексімбанку" (відео) $60 млн на покупку ТРЦ Sky Mall: журналісти опублікували скандальне розслідування в "Укрексімбанку" (відео)
Під час інтерв'ю сам Євген Мецгер заперечував інформацію, запевняючи, що "Укрексімбанк" не видавав кредит компаніям "Оптова мережа 2011" та "Славіан", а також що у компаній-позичальників банку немає власників, які б сплачували податки "ДНР".
Loading...
Load next