Одному зі службовців "Укрексімбанку" вручили підозру щодо нападу на журналістів "Схем"

Одному зі службовців "Укрексімбанку" вручили підозру щодо нападу на журналістів "Схем"
Також правоохоронці встановлюють місцеперебування ще одного службовця банку, відносно якої також склали повідомлення про підозру.

Голосіївське управління поліції за погодженням прокурорів вручило повідомлення про підозру одному зі службовців "Укрексімбанку". 

Про це 7 жовтня повідомили у Київській міській прокуратурі.

Там зазначають, що працівнику банку інкримінують перешкоджання роботі журналістів.

Службовця фінустанови підозрюють за ч. 1, 3 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу.

Найвища можлива санкція ­— штраф до 8500 гривень або обмеження волі до 5 років з можливим позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Наразі правоохоронці встановлюють місцеперебування ще одного службовця банку, відносно якої також склали повідомлення про підозру.

Нагадаємо, що 4 жовтня журналісти-розслідувачі програми "Схеми" заявили про напад на знімальну групу у кабінеті голови правління державного "Укрексімбанку" Євгена Мецгера під час запису інтерв'ю з ним.

За фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів столичні правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Читайте також
Напад на журналістів у кабінеті Мецгера: відстороненому голові "Укрексімбанку" вручили нову підозру (відео) Напад на журналістів у кабінеті Мецгера: відстороненому голові "Укрексімбанку" вручили нову підозру (відео)
Тепер Мецгеру загрожує штраф до 8,5 тисячі гривень, або до 5 років тюрми, чи позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
Напад на журналістів у кабінеті голови "Укрексімбанку": фігурантам не вдалося вручити підозри (відео) Напад на журналістів у кабінеті голови "Укрексімбанку": фігурантам не вдалося вручити підозри (відео)
Фігурантам справи про напад на журналістів так і не вручили підозри. Правоохоронці наразі не знають, де вони знаходяться, тому залишили їм повістки на допит за місцем роботи.
"Розслідування не забере багато часу": голова правління "Укрексімбанку" Мецгер склав повноваження (відео) "Розслідування не забере багато часу": голова правління "Укрексімбанку" Мецгер склав повноваження (відео)
Після скандалу із журналістами, Мецгер склав повноваження на час проведення слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в банку. Причиною конфлікту стало те, що посадовцю не сподобалося одне з питань журналіста.
Loading...
Load next