Напад на журналістів у кабінеті Мецгера: відстороненому голові "Укрексімбанку" вручили нову підозру (відео)

Напад на журналістів у кабінеті Мецгера: відстороненому голові "Укрексімбанку" вручили нову підозру (відео)
Тепер Мецгеру загрожує штраф до 8,5 тисячі гривень, або до 5 років тюрми, чи позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Відстороненому голові правління "Укрексімбанку" Євгену Мецгеру повідомили нову та вже другу підозру у справі щодо перешкоджання роботі журналістів програми "Схеми". Вона стосується перешкоджання їхній законній професійній діяльності та утримання людей, повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури у п'ятницю, 8 жовтня.

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва 8 жовтня 2021 року повідомлено про нову підозру одному з керівників державного банку у межах провадження, розпочатого за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів програми "Схеми",  йдеться у повідомленні.

Тепер банкіру інкримінують уже дві статті Кримінального кодексу — частину 2 статті 146 (незаконне утримання людей) та частини 1 та 3 статті 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). Підозру щодо останньої голова "Укрексімбанку" отримав учора, 7 жовтня.

Наразі тривають слідчі дії та вирішується питання про обрання запобіжного заходу для посадовця.

Зауважимо, що окрім Євгена Мецгера, від роботи в "Укрексімбанку" відсторонили директора департаменту інформаційної політики Володимира Пікалова та директора департаменту банківської безпеки Ігоря Тельбізова.

Нагадаємо, що за даними "Схем", у квітні 2021 року "Укрексімбанк" ухвалив рішення видати кредит на $60 мільйонів двом компаніям — "Оптова мережа 2011" та "Славіан". Їхнім власником є бізнесмен Сергій Брюховецький, який був депутатом Горлівської міськради від Партії регіонів, а нині власник проблемного ТРЦ Sky Mall, який із 2010 року перебуває в центрі корпоративного конфлікту. Проте, сам Мецгер намагається спростувати цю інформацію.

Відео: "Радіо Свобода".

Читайте також
Скандальний напад на журналістів "Схем": правоохоронці вручили третю підозру у справі (відео) Скандальний напад на журналістів "Схем": правоохоронці вручили третю підозру у справі (відео)
Ймовірно, чергову підозру вручили директору департаменту банківської безпеки "Укрексімбанку" Ігорю Тельбізову. Однак, наразі правоохоронці не називають імені нового підозрюваного.
Напад на журналістів у кабінеті голови "Укрексімбанку": фігурантам не вдалося вручити підозри (відео) Напад на журналістів у кабінеті голови "Укрексімбанку": фігурантам не вдалося вручити підозри (відео)
Фігурантам справи про напад на журналістів так і не вручили підозри. Правоохоронці наразі не знають, де вони знаходяться, тому залишили їм повістки на допит за місцем роботи.
$60 млн на покупку ТРЦ Sky Mall: журналісти опублікували скандальне розслідування в "Укрексімбанку" (відео) $60 млн на покупку ТРЦ Sky Mall: журналісти опублікували скандальне розслідування в "Укрексімбанку" (відео)
Під час інтерв'ю сам Євген Мецгер заперечував інформацію, запевняючи, що "Укрексімбанк" не видавав кредит компаніям "Оптова мережа 2011" та "Славіан", а також що у компаній-позичальників банку немає власників, які б сплачували податки "ДНР".
Loading...
Load next