У Києві відбувся перший військовий забіг до 30-річчя ЗСУ (відео)

У Києві відбувся перший військовий забіг до 30-річчя ЗСУ (відео)
Усього участь у спортивному заході взяли майже 1100 військових усіх видів та родів військ, а також цивільні українці.

У Києві до 30-річчя Збройних сил відбувся перший військовий забіг Military Run UA, в якому взяли участь майже 1100 цивільних громадян, а також військовослужбовці усіх видів та родів військ, у тому числі з інших країн.

Про це повідомляє Укрінформ.

Цей захід ми проводимо для того, щоб показати, що наша сила в об’єднанні. Кожен з нас, хто біжить сьогодні, робить це не тільки за себе, а й за свого побратима та посестру. З кожним днем ми рухаємось уперед і беремо все найкраще, що є у збройних силах світу, - розповів головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний.

За його словами, спортивний забіг проводиться для того, аби об’єднати людей довкола захисників України, культивувати здоровий спосіб життя, а також надати можливість для неформального спілкування і налагодження контактів між військовими та цивільними, в тому числі з іноземних держав.

Усього участь у спортивному заході взяли майже 1100 військових усіх видів та родів військ, а також цивільні українці. Підтримати військових побратимів по зброї своєю участю в забігу приїхали і військовослужбовці з Литви, Великобританції, Канади, США та Швеції.

Ідея проведення такого заходу, як зазначається, виникла з огляду на популярність подібних забігів за кордоном. Найвідомішим є Марафон морської піхоти у США (The Marine Corps Marathon), у якому також беруть участь українські військові та ветерани.

Крім того, захід є благодійним. Зібрані кошти будуть спрямовані на допомогу учасникам бойових дій, які постраждали від участі в АТО/ООС.

Ми бачимо, що сенс у такому заході є. Хоча він і проводиться вперше, я впевнений, що відбуватиметься він тепер щороку, - додав Залужний.

Читайте також
На репетиції параду до Дня Незалежності військові знову проспівали пісню про Путіна (відео) На репетиції параду до Дня Незалежності військові знову проспівали пісню про Путіна (відео)
У Києві на Хрещатику відбулася друга репетиція військового параду до Дня незалежності.
Командування Об'єднаних сил Збройних Сил України відзначає другу річницю (відео) Командування Об'єднаних сил Збройних Сил України відзначає другу річницю (відео)
Командування Об'єднаних сил ЗСУ 5 лютого відзначає другу річницю створення. З цієї нагоди військові опублікували потужне відео з тренувань на землі, в морі та в повітрі.
Парад до Дня Незалежності: у Харкові виготовили новий український танк "Оплот" (фото) Парад до Дня Незалежності: у Харкові виготовили новий український танк "Оплот" (фото)
Танк візьме участь у військовому параді вперше за роки Незалежності. Вперше його можна буде побачити вже 24 серпня.
Loading...
Load next