"Висувають умови й ставлять ультиматуми": на телеканалі "UA: Перший" заявили про тиск з боку Офісу президента

"Висувають умови й ставлять ультиматуми": на телеканалі "UA: Перший" заявили про тиск з боку Офісу президента
Ведуча ток-шоу "Зворотний відлік" на телеканалі "UA: Перший" Мирослава Барчук заявила про тиск із боку Офісу президента України Володимира Зеленського.

Ведуча ток-шоу "Зворотний відлік" на телеканалі "UA: Перший" Мирослава Барчук заявила, що Офіс президента намагається контролювати присутність на ефірах депутатів Верховної ради від фракції "Слуга народу". Про це ведуча повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Бурчак заявила, що Офіс президента давно і жорстко контролює присутність на ефірах нардепів від фракції "Слуга народу", зокрема кандидати на ефіри узгоджуються з контактною особою Михайла Подоляка в ОП.

Обслуговий персонал Андрія Єрмака звинуватив ток-шоу “Зворотний відлік” у недотриманні журналістських стандартів (відсутність балансу думок учора в студії). Я б не зважала на це інформаційне кілерство від анонімних телеграм-каналів і колишніх журналістів, якби вони не були симптомом набагато серйознішої проблеми, - йдеться у повідомленні.

За словами Барчук, Офіс президента також висуває редакції ток-шоу умови й ставить ультиматуми щодо присутності нардепів на ефірах.

Наприклад, минулого понеділка був ультиматум №1: на тему енергетичної безпеки в ефірі "Зворотного відліку" будуть присутні або двоє "слуг" (обидва не експертні) або жодного. Ми вирішили ультиматумів не приймати й запросили Людмилу Буймістер, яка вже не підкорялася вказівкам ОП, - додала ведуча.

Проте, в останній понеділок з’явився ультиматум №2: “слуги” (двоє) прийдуть на етер лише за умови, якщо редакція відмовить раніше запрошеному Гео Леросу: "Звичайно, ми сприйняли це як тиск. Ми відмовились виконувати ультиматум, представники монобільшості не прийшли".

Внаслідок цього журналістка наголосила, що вчинки посадовців Офісу президента становлять загрозу для свободи слова і незалежної журналістики загалом.

Чудово пригадую, як все починалось у 2010, коли спочатку Ганна Герман визначала гостей на каналах, потім ведучих цих каналів, потім просто забирали ліцензії в опозиційних телеканалів, а потім сталася катастрофа, - підсумувала Барчук.

Зауважимо, що розслідування Pandora Papers про офшори, зокрема про й історію президента Володимира Зеленського, згідно з медіамоніторингом "Детектор меді", найкраще висвітлив саме суспільний телеканал. На відміну від олігархічних медіа, які майже не згадали про Зеленського, та опозиційних телеканалів, де президента прямо звинувачували, журналісти "UA: Перший" подали тему збалансовано і виважено. 

Читайте також
"Розслідування не забере багато часу": голова правління "Укрексімбанку" Мецгер склав повноваження (відео) "Розслідування не забере багато часу": голова правління "Укрексімбанку" Мецгер склав повноваження (відео)
Після скандалу із журналістами, Мецгер склав повноваження на час проведення слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в банку. Причиною конфлікту стало те, що посадовцю не сподобалося одне з питань журналіста.
"Я тобі камеру поламаю": керівнику ресторану в Одесі, який накинувся на журналістів оголосили підозру (відео) "Я тобі камеру поламаю": керівнику ресторану в Одесі, який накинувся на журналістів оголосили підозру (відео)
Адміністратор вимагав зупинити відеозйомку та наніс удар в область тулуба операторові.
Серіал "Свати" продовжили транслювати російською: глядачам не сподобався український дубляж (відео) Серіал "Свати" продовжили транслювати російською: глядачам не сподобався український дубляж (відео)
Компанія "1+1 медіа" вирішила транслювати свої фільми та серіали мовою оригіналу. Відповідне рішення група ухвалила після критики українського дубляжу серіалу "Свати".
Loading...
Load next