Кабмін оприлюднив нові Правила дорожнього руху

Кабмін оприлюднив нові Правила дорожнього руху
Кабмін своєю постановою вносить цілу низку змін в Правила дорожнього руху. Документ має набрати чинності з 1 листопада 2021 року.

Нові правила дорожнього руху набирають чинності 1 листопада. До цього часу усі водії повинні з ними ознайомитись. Документ, який затвердив уряд, складається з 50 сторінок. Про це повідомляють на сайті "Auto24".

Переважна більшість змін стосується розширення прав та свобод для велосипедистів. Ввели визначення "велосипедної доріжки", "велосипедної смуги" та "велосипедного переїзду".

Також в документі описані зміни дорожніх знаків та розмітки.

Армагеддон у нових правилах дорожнього руху? Намагаючись розібратися з ухваленими змінами, зайшов у глухий кут. У порівняльній таблиці до проекту постанови — цілковитий хаос. Колишня редакція взагалі не стикується з новою. Над смисловим контекстом можна ридати. І це в Правилах, де навіть кома впливає на чиєсь життя — коментує ситуацію Володимир Караваєв, заступник голови координаційної ради Загальнонаціонального форуму безпеки дорожнього руху.

Однак зміни стосуються всіх аспектів ПДР: зміниться розмітка та дорожні знаки, правила зупинки та стоянки, з'являться діагональні пішохідні переходи та загальні дороги для автомобілів і велосипедистів. Зміниться і класифікація державних доріг. Крім трьох загальноприйнятих типів (міжнародні, національні та регіональні) вводиться четвертий — територіальний.

Попереджувальні знаки в новій редакції правил дорожнього руху/Фото: "Главком"

Одна з найбільш принципових змін — обмеження швидкості за межами населених пунктів, які регулюються шириною розмітки.

Ви не зможете рухатися зі швидкістю 110 км/год, якщо елемент дороги, що відокремлює транспортні потоки протилежних напрямків, не виділено розміткою 1.2 (раніше було 1.1 або 1.2). Розмітки відрізняються своєю шириною — до 15 см і 20 см відповідно. Так що лінійку доведеться возити з собою, - підмітив Караваєв.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Головні новини за 25 жовтня: транш від ЄС, нові ПДР, викрадену 9-місячну дівчинку зі Львова знайшли Головні новини за 25 жовтня: транш від ЄС, нові ПДР, викрадену 9-місячну дівчинку зі Львова знайшли
Коротко про головні події на сьогодні. Знай більше з ПравдаТУТ NEWS.
Нові вимоги до дизельного пального: що змінилося (фото) Нові вимоги до дизельного пального: що змінилося (фото)
Встановлена нова гранична температура фільтрованості для дизельного пального.
Loading...
Load next