Вперше в історії тенісу: українки встановили національний рекорд у WTA

Вперше в історії тенісу: українки встановили національний рекорд у WTA
Одразу три українки будуть боротися за вихід до півфіналу. Рекорд було встановлено в Румунії, проте ще одна українка повторила досягнення партнерок за командою в іншій країні.

Українські тенісистки встановили національний рекорд у турі WTA. Одразу три представниці збірної боротимуться за вихід до півфіналу на одному турнірі – в Клуж-Напоці: Марта Костюк, Ангеліна Калініна та Леся Цуренко. Подібне в історії українського тенісу відбудеться вперше, повідомляють у Суспільне.

Усі три гравчині подолали 1/8 фіналу Transylvania Open та змагатимуться у чвертьфіналі. Костюк, яка на турнірі посіяна під шостим номером, здолала німкеню Мону Бартель з рахунком 6:4, 6:4. Таким чином друга ракетка України вдруге за два місяці вийшла до чвертьфіналу на турнірі WTA. Востаннє їй це вдавалося у Чикаго у серпні. Після того вона тричі вилітала з турнірів у першому колі.

Фото: Марта Костюк 

Калініна, яка має восьмий номер посіву, оібграла іншу німкеню – Анну-Лєну Фрідзам, здобувши впевнену перемогу з рахунком 6:2, 6:2. Для української гравчині це лише другий вихід до чвертьфіналу в кар'єрі. Вперше Калініна досягнула такої позначки в липні цього року в столиці Угорщини Будапешті, де дійшла до фіналу.

Фото: Ангеліна Калініна

Тим часом Цуренко перемогла в другому колі росіянку Анастасію Гасанову з рахунком 6:2, 7:5. Цей результат забезпечив українці її перший за півтора року вихід до чвертьфіналу. Востаннє вона проходила так далеко ще до пандемії коронавірусу: в березні 2020-го Цуренко стала півфіналісткою турніру в Індіан-Веллсі.

Фото: Леся Цуренко

Проти кого зіграють українки

Наступною суперницею Марти Костюк стане 18-річна румунка Емма Радукану, яка цього року сенсаційно виграла US Open. Тенісистки ще ніколи не грали одна проти одної. Матч відбудеться 29 жовтня не раніше 19:30.

Ангеліна Калініна у чвертьфіналі зіграє з 14-ю ракеткою світу й другою ракеткою турніру, естонкою Анетт Контавейт. Це також буде їхнім дебютним очним протистоянням. Матч розпочнеться 29 жовтня не раніше 16:00.

Леся Цуренко далі зустрінеться зі шведкою Ребеккою Петерсон (№99 WTA). Гра так само зпланована на 29 жовтня близько 14:00. Єдини раз тенісистки грали одна проти одної в 2019 році в Істубрні – перемогу в двох сетах здобула Петерсон.

Що відомо

Крім Костюк, Калініної та Цуренко у чвертьфіналі виступить ще одна українка – Даяна Ястремська. Проте тенісистка грає на іншому турнірі – в італійському Курмаєрі. Її матч відбудеться того ж дня, 29 жовтня, не раніше 20:30. Суперницею Ястремської стане італійка Ясміне Паоліні. Саме проти неї Даяна цього року недограла матч у Порторожі, коли знялася, поступаючись 6:7, 1:4.

У 2021 році на турнірах WTA до чвертьфіналу тричі доходили по двоє українських тенісисток: Еліна Світоліна й Марта Костюк – у Абу-Дабі й Чикаго, а також Ангеліна Калініна й Катерина Козлова – в Будапешті.

Ярина Самарик - pravdatutnews.com

Читайте також
Українська тенісистка Марта Костюк вперше вийшла у четвертий раунд турніру Великого шлему Українська тенісистка Марта Костюк вперше вийшла у четвертий раунд турніру Великого шлему
Українська тенісистка Марта Костюк тріумфально вийшла до четвертого кола змагань "Ролан Гаррос-2021" й перемогла свою російську суперницю з рахунком 6:1, 6:2.
Українська тенісистка встановила персональний рекорд Українська тенісистка встановила персональний рекорд
Тенісистка здійснила ривок у рейтингу WTA.
Вийшла до чвертьфіналу US Open: українка Світоліна обіграла екс-першу ракетку світу (відео) Вийшла до чвертьфіналу US Open: українка Світоліна обіграла екс-першу ракетку світу (відео)
За результатами першого тижня спортивних змагань Світоліна залишилася єдиною українкою на турнірі.
Loading...
Load next