"Якщо нам не вдасться зберегти бренд Kyiv Post, ми збережемо його цінності" - звільнена команда "Kyiv Post"створює нове медіа

"Якщо нам не вдасться зберегти бренд Kyiv Post, ми збережемо його цінності" - звільнена команда "Kyiv Post"створює нове медіа
Головною редакторкою нового медіа стане Ольга Руденко - колишня заступниця головного редактора Kyiv Post.

Раніше команда заявляла, що якщо їм не вдасться зберегти бренд Kyiv Post, вони збережуть його цінності, а тому готові започаткувати нове медіа. 

Так, на фейсбук-сторінці "Save the Kyiv Post" сьогодні повідомили, що:

  • Ольга Руденко, колишня заступниця головного редактора Kyiv Post, яка 10 років присвятила бренду, візьме на себе роль головної редакторки нового видання.
  • За бізнес-сторону нового проєкту відповідатиме Jnomics Media, медіаконсультаційна фірма, що базується в Лондоні та Києві.
  • Засновники Jnomics - випускники Kyiv Post, Якуб Парусинскі та Дарина Шевченко. Вони мають особистий зв'язок з командою і "натхненно допомагають у створенні видання". Парусинський та Шевченко будуть вступати на посаді головного фінансового директора та головного виконавчого директора відповідно.

Поки команда працює над створенням юридичної особи, окреслює стратегію та забезпечує партнерство з їхньою громадою.

Що відбулося?

Одеський забудовник та власник Kyiv Post Аднан Ківан закрив газету з 26-річною історією за один день. 8 листопада він позбувся команди з 50 співробітників.

Колектив розцінює таке рішення як розплату за їхній супротив втручанню власника в роботу незалежної редакції. Колектив Kyiv Post двічі проводив перемовини з власником видання Аднаном Ківаном.

10 листопада команда знову запропонувала йому продати Kyiv Post, щоб вийти з конфліктної ситуації. З новим власником, який гарантуватиме незалежність редакції, команда має намір продовжити роботу в Kyiv Post. Аднан Ківан відмовився виставляти видання на продаж. Натомість він запропонував звільненому колективу роботу в Kyiv Post з новим менеджментом.

Команда від пропозиції відмовилась, оскільки вважає неможливим співробітництво з власником, який намагається впливати на редакцію. А тому вирішила створити власне медіа.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
ДТП з участю "слуги народу": близько 30 українських медіа видалили новину про аварію (відео) ДТП з участю "слуги народу": близько 30 українських медіа видалили новину про аварію (відео)
Олександр Трухін, народний депутат від фракції "Слуга народу" мав ознаки алкогольного сп'яніння, але офіційного підтвердження цьому немає.
Loading...
Load next