ЄС скасує обмеження на в'їзд для усіх вакцинованих громадян

ЄС скасує обмеження на в'їзд для усіх вакцинованих громадян
В ЄС планують ввести оптимізований підхід, які повністю залежить від статусу мандрівника, а не від країни відправлення.

Європейська комісія впроваджує оптимізований підхід щодо іноземців, які пройшли вакцинацію від COVID. Передбачається, що з 1 березня 2022 року знімуть обмеження на в'їзд для громадян усіх третіх країн. Про це пише РБК-Україна, посилаючись на сайт Єврокомісії.

Стало відомо, що тепер в ЄС планують ввести оптимізований підхід, які повністю залежить від статусу мандрівника, а не від країни відправлення. Це означає скасування так званого "зеленого списку" країн, громадян яких рекомендовано вільно пропускати на територію ЄС.

У Єврокомісії зазначають, що через постійні оновлення правил в'їзду в ЄС, людям складно розпланувати подорожі, а нові правила зможуть полегшити цей процес.

Зі зростанням масштабів вакцинації в усьому світі також має сенс скасувати обмеження на поїздки на основі статусу особи, а не країни, з якої вона приїхала. Ця зміна відбудеться лише з 1 березня 2022 року, щоб дати країнам, що не входять до ЄС, час для подальшого підвищення показників вакцинації. Це також буде залежати від попередньої оцінки ситуації з вакцинацією за межами ЄС, - йдеться в заяві.

Проте ті люди, що отримали вакцину, схвалену Всесвітньою організацією охорони здоров'я, але не Європейським агентством з лікарських засобів, змушені будуть пред'являти негативні тести на COVID. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Поїздки до ЄС: Данія та Бельгія зберегли безвізовий режим для вакцинованих українців Поїздки до ЄС: Данія та Бельгія зберегли безвізовий режим для вакцинованих українців
Громадяни України, які повністю вакциновані можуть подорожувати Бельгією та Данією. За інформацією міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, ці країни зберегли право безвізового режиму.
Ковідний сертифікат в Україні: Мстислав Банік розповів про застосунки "Дія" та "Вдома" (відео) Ковідний сертифікат в Україні: Мстислав Банік розповів про застосунки "Дія" та "Вдома" (відео)
Зручний та, найголовніше - простий і зрозумілий, застосунок Дія, який допомагає українцям у вирішенні великої кількості проблем, які стосуються державних послуг та ковідних сертифікатів. Керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової інформації Мстислав Банік в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про впровадження електронних лікарняних, COVID-сертифікати та їх роботу у застосунку, а також про онлайн оформлення субсидій та зміни місця реєстрації.
У низці країн ЄС відбулися масові антиковідні протести У низці країн ЄС відбулися масові антиковідні протести
У низці країн ЄС вчора, 15 січня, відбулися масові акції протесту проти обмежень, запроваджених з метою боротьби з коронавірусом.
Loading...
Load next