Кубок світу з лижної акробатики: українські фристайлісти вибороли бронзу (відео)

Кубок світу з лижної акробатики: українські фристайлісти вибороли бронзу (відео)
Це перша в історії України командна медаль Кубка світу.

Збірна України з фристайну 3 грудня завоювала бронзову медаль на етапі Кубка світу з лижної акробатики в командному міксті, який проходить у Фінляндії. Повідомили на Twitter-сторінці  Національний олімпійський комітет України.

На етапі змагань змішаних команд українські фристайлісти Олександр Абраменко, Дмитро Котовський та Анастасія Новосад посіли третє місце із загальним рахунком 291,55 бала. Золото здобув Китай (343,24), а срібло – збірна Росії (326,48).

Це перша в історії України командна медаль Кубка світу. Раніше українська збірна брала участь у змаганнях змішанних команд ще 2019 року в Китаї, однак тоді посіла восьме місце.

На рівні Кубку світу ця бронза також є дебютною для Котовського та Новосад. Водночас для Абраменко це вже дев’ята нагорода.

Змагання змішаних команд з лижної акробатики дебютуватимуть на Олімпійських іграх у Пекіні у 2022 році.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Українська тенісистка Світоліна програла на турнірі WTA в Канаді Українська тенісистка Світоліна програла на турнірі WTA в Канаді
Українка уперше в кар'єрі програла британці Джоанні Конті. Матч тривав більше двох годин.
Олімпійські зустрічі 2020: лучниця Марченко поділилася враженнями від виступу у Токіо (відео) Олімпійські зустрічі 2020: лучниця Марченко поділилася враженнями від виступу у Токіо (відео)
Чемпіонка Європи зі стрільби з лука Вероніка Марченко поділилася своїм одкровенням про відразу до спорту. Проаналізувала попередню Олімпіаду-2016 та цьогорічні Ігри. Розповіла у яких умовах проживали українські спортсмени під час змагань у Токіо. Також згадала про те, чи планує брати участь у наступній Олімпіаді в Парижі.
Третя медаль для України на Олімпіаді-2020: "бронзу" здобули стрільці у змішаному змаганні Третя медаль для України на Олімпіаді-2020: "бронзу" здобули стрільці у змішаному змаганні
Українські стрільці вибороли першу медаль. Змішані командні змагання зі стрільби дебютують в олімпійській програмі саме у Токіо.
Loading...
Load next