Реєстрація в онлайн-системі "Друг": Кулеба закликав українців у Казахстані уникати акцій протесту

Реєстрація в онлайн-системі "Друг": Кулеба закликав українців у Казахстані уникати акцій протесту
Також повідомляється, що в Алмати захопили аеропорт, співробітників евакуюють.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що в даний час до посольства України в Казахстані не надходило жодних повідомлень від українців, які проживають у Казахстані, щодо загроз їхньому життю чи безпеці, пов'язаних із масовими акціями протесту в країні. Про це він повідомив під час спільного з головою європейської дипломатії Жозепом Боррелем брифінгу в середу, відповідаючи на запитання журналістів.

Станом на зараз посольство України в Казахстані не отримувало жодних повідомлень від громадян України щодо прямих загроз їхньому життю та безпеці, — сказав Кулеба.

Він закликав українців, які перебувають у Казахстані, реєструватися в онлайн-системі "Друг" і, у разі появи будь-якої загрози їхньому життю та здоров'ю, повідомляти про це українським дипломатам.

Ми пильно стежитимемо за розвитком ситуації в Казахстані. Для нас нині головне — це безпека громадян. Тому всі громадяни України, які наразі перебувають на території Казахстану, мають демонструвати пильність й уникати участі в масових заходах, які можуть становити загрозу для їхнього життя і здоров'я, — підсумував Кулеба.

Також повідомляється, що аеропорт в Алмати захопили протестувальники. Наразі всіх співробітників евакуюють з будівлі. Про захоплення аеропорту розповів блогер Алішер Єлікбаєв, передає Orda.kz.

За словами Єлікбаєва, весь день пасажирам говорили, що армія захищає аеропорт. Стверджували, що літаки літають у штатному режимі, а реєстрація йшла в ручному режимі.

Зараз у службі безпеки аеропорту нам сказали: "Вибачте, аеропорт захоплено. Рейсів сьогодні не буде,
— розповів блогер.

Наразі він перебуває в готелі біля аеропорту. Чоловік мав вилетіти опівночі.

Раніше ми повідомляли, що у Нур-Султані та Алмати відключили інтернет і телефонний зв'язок.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Витягували з натовпу за шкірки: Кулеба розповів, як відбувається евакуація українців з Афганістану (відео) Витягували з натовпу за шкірки: Кулеба розповів, як відбувається евакуація українців з Афганістану (відео)
Наразі на території Афганістану ще досі перебувають понад 230 людей, які є громадянами України або їхніми родичами - усі вони очікують на евакуацію. З цих людей – усього дві етнічні українки, які вийшли заміж та проживали в Афганістані на постійній основі, решта – етнічні афганці, які мають в Україні родичів та через різноманітні причини нині перебувають на афганській території.
На борту перебуває 79 українців: з Афганістану вилетів третій український літак (відео) На борту перебуває 79 українців: з Афганістану вилетів третій український літак (відео)
Ще один евакуаційний літак вилетів з Кабула до України. На його борту перебувають 79 громадян України та членів їх сімей
В Афганістані досі залишаються не евакуйованими ще 159 українців, - Данілов (відео) В Афганістані досі залишаються не евакуйованими ще 159 українців, - Данілов (відео)
Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що на території Афганістану залишаються 159 громадян України, які хочуть повернутись в Україну.
Loading...
Load next