"Ідея гарна, якби працювала": у Чернівцях вандали розтрощили книжкові будиночки для обміну

"Ідея гарна, якби працювала": у Чернівцях вандали розтрощили книжкові будиночки для обміну
За словами місцевого мешканця Миколи Дички, реального обміну книг не відбувається.

Громадські активісти у Чернівцях встановили будиночки для того, аби мешканці могли обмінюватися книжками, але більшість з таких об'єктів постраждали від вандалізму. Про це повідомив фотограв Микола Дичка на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що книжкові будиночки були встановлені ще в грудні 2021 року за гроші Буковинського культурного фонду, але місцеві жителі не виконали покладену ідею.

За словами фотографа, справжнього обміну книгами не відбувається. Скриньки ламаються і їх ламають.  Причина в тому, що вони на занадто видимих місцях і у відповідному кольорі.

У сквері біля СБУ книжковий будиночок відірваний, у сквері Дня вишиванки двері виламані, на Центральній площі — на одній завісі. За ними ніхто не доглядає, — пояснив він.

Микола зауважив, що ідея гарна, але вона не працює.

Місця розміщення, звичайно, ж там, де люди сидять, відпочивають це зрозуміло, щоб взяти книгу почитати, але для обміну саме може краще великі супермаркети — там постійний потік людей. Тут або слідкувати і наповнювати (чого немає). Або ... ваш конструктивний варіант, — додає фотограф.

Також він написав: "думаю варто давати шанс людям якби то не було, ставити вищу планку, йти до кращого. Бо інакше нічого не буде змінюватися. І все, є досвід. Можливо змінити формат, локації, з цими ж вже знайомими всім скриньками".

Нагадаємо, раніше у Харкові хулігани облили фарбою пам'ятник Героям Небесної сотні.

Карина Бовсуновськаpravdatutnews.com

 

Читайте також
На Буковині утворилось провалля під залізничною колією: поїзд Чернівці — Київ змінює маршрут (фото) На Буковині утворилось провалля під залізничною колією: поїзд Чернівці — Київ змінює маршрут (фото)
Це складне просідання ґрунту, внаслідок якого утворилася яма глибиною у 6 метрів. Яма за розмірами дуже велика — потрібно декілька машин гравію, щоб її засипати.
"Щоб у 16 не було запізно": в Україні передумали закупляти книги з гендерними стереотипами "Щоб у 16 не було запізно": в Україні передумали закупляти книги з гендерними стереотипами
Міністерство культури вимагатиме зупинити закупівлю книжки "Щоб у 16 не було запізно" про гендерні стереотипи.
Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін
Українська сторона передала окупантам свої списки на обмін полоненими ще взимку, однак ті своєю чергою спромоглись на відповідь лише зараз.
Loading...
Load next