Експертна рада заборонила ввезення дитячих книг з російською пропагандою

Експертна рада заборонила ввезення дитячих книг з російською пропагандою
У книгах для дітей виявили заборонену російську та комуністичну символіку.

Фото ілюстративне.

Держкомтелерадіо не дав дозвіл українському імпортеру на ввезення з території Росії для розповсюдження в Україні ще трьох назв дитячих книг, у яких виявлена пропаганда держави-агресора.

Про це повідомляє "ПравдаТУТ News" з посиланням на заяву Держкомтелерадіо.

Відмову надано на підставі висновків експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України. 

Йдеться про дитячі книжки російського видавництва «Издательский дом «Проф-Пресс»:

  • «Стихи про машины малышам»;
  • «Транспорт»;
  • «Тесты для малышей (2–3 года)».

Оскільки вони розраховані на найменших читачів, то відповідно мають велику кількість ілюстрацій, в яких використовують символіку держави-агресора, її силових і військових структур та символіку комуністичного режиму.

На думку експертів, ці книжки – яскравий приклад російської пропаганди, яка ставить за мету мілітаризацію свідомості дітей, виховання імперського мислення, лояльного і навіть схвального ставлення до воєн і конфліктів, які розв’язує Росія проти інших країн світу.

В повідомленні йдеться, що у зв’язку з порушенням статей 28, 281 Закону України «Про видавничу справу» та відповідно до пунктів 3 та 4 Критеріїв оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України, експертна рада ухвалила рішення віднести ці видання до такої видавничої продукції, що не дозволена до розповсюдження на території України.

Рішення експертної ради затверджено наказом Держкомтелерадіо. 

Нагадуємо, що відповідно до Закону України «Про видавничу справу» Держкомтелерадіо з 2017 року вживає заходів щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Пропагує насильство та наркотики: в СБУ пояснили чому Моргенштерн потрапив у "чорний список" Пропагує насильство та наркотики: в СБУ пояснили чому Моргенштерн потрапив у "чорний список"
Російський реп-виконавець Моргенштерн потрапив до списку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України, через пропаганду насилля і наркотиків.
Україна заборонить в'їзд громадянам Індії: коли почнуть діяти обмеження Україна заборонить в'їзд громадянам Індії: коли почнуть діяти обмеження
Вже від завтра, 2 травня, Україна закриває свої кордони для громадян, які прибули з Індії або перебували на її території. Обмеження для іноземців діятимуть до кінця карантину в України.
Верховна Рада планує заборонити в Україні рекламу електронних сигарет Верховна Рада планує заборонити в Україні рекламу електронних сигарет
Верховна рада схвалила законопроєкт №4212 про зміни до статті 22 закону "Про рекламу". Зокрема згідно із цим законопроєктом в Україні реклама електронних сигарет, рідин до них та тютюнових виробів для електричного нагрівання буде забороненою.
Loading...
Load next