Назвали "шпигункою": окупанти показали затриману на Донбасі вчительку Наталію Шило, яка їхала провідати матір

Назвали "шпигункою": окупанти показали затриману на Донбасі вчительку Наталію Шило, яка їхала провідати матір
У сюжеті не уточнили, що утримують жінку під вартою з літа 2021 року.

"МДБ" "ДНР" затримало коригувальницю вогню української армії. Ексклюзив" — із такими заголовками на каналі російської окупаційної адміністрації вийшов сюжет про затримання "української шпигунки". Це педагог Наталія Шило.

У сюжеті не уточнили, що утримують жінку під вартою з літа 2021 року. Вона їхала до матері на окуповану територію та була знята з рейсу терористами РФ, повідомляє Радіо Свобода. 

Частина шпигунства була особистою ініціативою, частина завданням Служби безпеки України, — йдеться в ефірі підконтрольного терористам "ДНР" телеканалу.

Як відомо, Наталія Шило родом із Горлівки, вона переїхала на вільну територію України. В ОРДЛО вона їхала відвідати хвору матір.

Зазначається, що там жінку звинувачують у так званому шпигунстві на користь України, що вона нібито передавала інформацію про пересування російської військової техніки українським спецслужбам. Як нібито докази наводять скриншоти з твіттеру і заявляють, що Наталія Шило побічно причетна до смертей горлівчан. 

Також у сюжеті військові РФ визнають, що затримали її під час приїзду до Горлівки.

Затримали Наталю Шило ще 5 липня 2021 року. Деякий час її дочка Ірина сподівалася, що невдовзі її маму відпустять. Проте Наталю Шило перевели з ІТТ до СІЗО. Тоді дочка Наталії надала ситуації розголосу. 

 

Своєю чергою після публікацій у ЗМІ про Наталю написала уповноважена Верховною Радою України з прав людини Людмила Денісова.

Дочка Наталії Ірина каже, що хоч і дуже переживає, але рада побачити та почути маму вперше за пів року. 

Я так сильно хвилююся за неї, адже вона там… І тут це відео. Її очі… Вона така гарна, — такими словами Ірина Шило відреагувала на відео.

Додамо, що спілкуватися із родичами Наталі заборонено. Про її стан дочка може дізнаватись лише від адвоката, який працює в ОРДЛО. 

Нагадаємо, раніше Денісова заявила про критичний стан українця, якого незаконно утримують окупанти.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Незаконно утримують та катують 30 жінок: російські найманці пів року тримають українську вчительку в СІЗО Незаконно утримують та катують 30 жінок: російські найманці пів року тримають українську вчительку в СІЗО
За словами Денісової, лише через 30 днів після затримання рідним вчительки дозволили передати їй одяг та продукти.
"Наполягаю на його негайному звільненні!": Денісова заявила про критичний стан українця, якого незаконно утримують окупанти "Наполягаю на його негайному звільненні!": Денісова заявила про критичний стан українця, якого незаконно утримують окупанти
Вона зазначила, що Богдан ніколи не приховував своєї громадянської позиції та засуджував російську агресію проти України.
Від отриманого поранення: на Донбасі помер український військовий Від отриманого поранення: на Донбасі помер український військовий
У померлого українського бійця, який був робом із Житомирської області, залишилася дружина та двоє дітей - осиротіла падчерка і син 6-ти років.
Loading...
Load next